Imati ,,prijatelja za kukanje” važno je za naše zdravlje

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Svako bi trebao imati ,,prijatelja za kukanje“, jer je to osoba kojoj se možete žaliti na sve što vas muči, bilo da su to problemi u vezi ili neka situacija iz svakodnevnog života, poput gužve u saobraćaju. Nauka tvrdi da su ovakve osobe dobre za očuvanje našeg zdravlja.

Kada poverite svoj problem prijatelju, vi se tada lišavate stresa. Međutim, ako se prijatelj ne slaže sa vašim mišljenjem u vezi tog problema, to može dodatno povećati vaš stres. Poverite se prijatelju koji će razumeti situaciju u kojoj se trenutno nalazite.

Nekad je samo dovoljno da nas neko sasluša. Lepo je znati da postoji osoba koja nas neće osuđivati. Imati osobu koja će nas saslušati, razumeti i dati nam savet kako da postupimo i prebrodimo trenutnu situaciju, zlata je vredno!

Ovakve osobe uglavnom znamo duži niz godina, jer smo spremni da im poverimo naše najveće tajne. Kada imate prijatelja, imate osećaj da vam ta osoba želi sve najbolje. Reči, koje izgovori vaš prijatelj, neće ispariti iz vašeg mozga kao da ih niste ni čuli. Naprotiv, uvek ćete biti spremni da čujete savet te osobe, jer je na neki način smatrate predvodnikom u teškoj situaciji.

Empatija i žaljenje su obostrani u pravom prijateljstvu. Dešavaće se situacije kada vi budete trebali da pomognete svom prijatelju. Pružite mu pomoć na način na koji biste želeli da on vama pomogne. Saslušajte ga i razumejte ga. Ovakvo obostrano pomaganje čini vaše prijateljstvo jačim i vaš prijatelj će znati da može računati na vas i u onim trenucima kada nije sve baš najbolje.

Pronađite jednog ovakvog prijatelja kome se možete poveriti u bilo kojoj životnoj situaciji da se nađete. Ukoliko već imate ,,prijatelja za kukanje“, nazovite ga i recite mu koliko vam znači njegovo prijateljstvo. Ipak, on je tu da smiri onog đavola u vama. 🙂


Pročitajte više:
Ne možete odoleti šećeru? Moguće je da ne spavate dovoljno.
Zašto je bitno provoditi dosta vremena u prirodi
Zašto je toliko važna oralna higijena?

divac stipendije
spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
Hristina Jeremić
Hristina Jeremić
Diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti. Oduševi me lepa reč i kvalitetna muzika. Pospešujem blogovanje. U slobodno vreme umetnica.

ROSI FEST 2021, 24. januar – 2. februara

Četvrto izdanje međunarodnog festivala klasične muzike „Rosi fest 2021“ održaće se od 24. januara do 2. februara 2021. godine u Beogradu, u skladu sa...

Kako odabrati naziv preduzeća – korisni saveti

Ime je identitet i odraz brenda. Prema tome, izbor poslovnog imena je presudan korak pri započinjanju poslovanja. Određivanje naziva preduzeća može biti prava umetnost, ali...

Kako bi roditelji trebalo da se povežu sa svojom decom – prema mišljenju naučnika

Mnogi ljudi iz celog sveta i dalje rade od kuće, što znači da roditelji provode više vremena nego ikad sa svojom decom. Ali kako...
error: Content is protected !!