Kako biti prvi na Guglu – predavanje na konferenciji ”Nisi na internetu, ne postojiš?”

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Predavanje ”Kako biti prvi na Guglu” na konferenciji ”Nisi na internetu, ne postojiš?”, 25-27. oktobra na Zlatiboru u organizaciji Saveza Studenata FON-a, održao je Milenko Srećković, osnivač Spektrum kooperative, programerske i SEO agencije.

kako biti prvi na guglu
Predavanje ”Kako biti prvi na Guglu” na konferenciji ”Nisi na internetu, ne postojiš?” održanoj 25. oktobra na Zlatiboru.

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka i kompanije MTS – Telekom Srbija, deveti put po redu organizovao je Konferenciju studenata organizacionih nauka. Konferencija se, tradicionalno, održala na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović”, u periodu od 24. do 28. oktobra 2019. Konferencija je kroz niz predavanja, panel diskusija i radionica omogućila delegatima sticanje znanja iz oblasti menadžmenta i informacionih tehnologija kao i sticanje novih veština i poznanstava. Kroz temu „Nisi na internetu, ne postojiš?” u centar pažnje je stavljena interakcija pojedinca i njegove karijere sa internetom. Njen zadatak bio je da učesnicima pruži iskustva, ideje i praktične savete stručnjaka iz mnogobrojnih sfera poslovanja usko vezanih za internet. Delegati su imali priliku da aktivno učestvuju na 9 predavanja, 3 radionice i panel diskusiji, i kroz stečena znanja sagledaju budućnost iz digitalnog ugla.

Kako biti prvi na Guglu

milenko srećković
Milenko Srećković, osnivač Spektrum kooperative (www.spektrum.rs), programerske i SEO agencije.

Milenko Srećković je osnivač programerske, marketinške i SEO agencije Spektrum kooperativa. Bavi se programiranjem, SEO optimizacijom, kao i analizom podataka. Na početku svog izlaganja, SEO optimizaciju je uporedio sa spremanjem za olimpijsku medalju i sa spremanjem ispita – znamo šta je potrebno da se uradi da bi se to postiglo, ali nema garancija da ćemo zaista i uspeti. Ostaje nam samo da sledimo najbolje prakse i standarde kvalitetne SEO optimizacije ukoliko želimo da se nađemo na prvoj stranici Gugla.

Tokom predstavljanja studija slučaja o različitim pretragama za koje je Spektrum kooperativa sajtove svojih klijenata rangirala na prvom mestu na Guglu, Srećković je istakao karakteristike koje su takvi sajtovi imali u pogledu bezbednosti, tehničke funkcionalnosti, korisničkog iskustva i sadržaja. Govorio je o tome kako je Spektrum kooperativa svoj sajt rangirala na prvom mestu za pretrage ”programerska firma”, ”prvi na guglu”, ”SEO agencija”, SEO firma”, i druge, i šta je bilo potrebno da bi se to postiglo.

milenko srećković zahvalnica

Kvalitetna izrada sajta i optimizacija sajta moraju da vode računa o Gugl standardima, jer Gugl želi da poboljša korisničko iskustvo svojih korisnika tako što će im u prvim rezultatima pretraga prikazivati najkvalitetnije sajtove i najrelevantniji sadržaj zato, da bismo bili prvi na Guglu, neophodno je da se slede najbolje prakse i standardi SEO optimizacije, rečeno je na predavanju. Snimak predavanja ”Kako biti prvi na Guglu” možete pogledati ovde:

O SEO optimizaciji možete se informisati i preko Bloga Prvi na Guglu koji uređuje Spektrum kooperativa.

POVEŽITE SE S NAMA

3,570FansLike
196FollowersFollow
12FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
prvi na guglu
izrada sajta
Agencija za nekretnine
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Besmisleno je raditi previše. Evo kako da uradite više – radeći manje

Kada govorimo o radnom danu, manje je više... ali to mnogima može predstavljati problem. Nije teško osetiti se napadnuto kad vam radni dan počne...

Radionice art terapije „Autoportretom do Autoterapije“

ART terapija (ili terapija umetnošću) rezultat je spoznaje da različite vrste participacije u umetnostima imaju značajne i pozitivne efekte na tretiranje depresije, anksioznosti, trauma,...

Pragmatični programer – knjiga koju svaki programer treba da pročita

PREPORUČUJEMO ZA ČITANJE Pragmatični programer je knjiga koju svaki programer treba da pročita. Dave Thomas i Andy Hunt napisali su prvo izdanje ovu uticajne knjige 1999....
error: Content is protected !!