Ženski rad i radni odnosi u fokusu na Festivalu savremenog plesa i performansa KONDENZ

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ovogodišnji program Festivala savremenog plesa i performansa Kondenz, koji se održava od 23. oktobra do 4. novembra na više lokacija u Beogradu,  baviće se pitanjem ženskog rada i radnih odnosa kao jednom od svojih ključnih tema. Ova festivalska celina biće predstavljena kroz niz prezentacija, razgovora i predstava.

“Neću dugo ostati ovde” Ide Daniel (CZKD, 2. novembar u 20h) je predstava u kojoj se autorka bavi odnosom tela sa ženama koje ga “naseljavaju”, te preispituje kakvo je to telo u kome one uživaju. Izvođenje “Izvan radnog vremena” Dejana Srhoja (Ostavinska galerija, 2. novembar u 17h) će biti kreirano specijalno za Kondenz festival u trodnevnoj radnoj sesiji u Beogradu, a uz učešće 10 plesača iz Ljubljane i grupe domaćih učesnika. Rad se bavi zajedničkim traženjem radosti u plesnom radu i uz pomoć koreografskih alatki. Svi sa prethodnim plesnim znanjem su pozvani da učestvuju.

Ida Daniel -I will not stay here long

Javno slušanje audio performansa  “Radovi na sceni”  zakazano je za 29. oktobar u 18h u Ostavinskoj galeriji. Ovaj performans je deo nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine, a zasnovan je na proučavanju kulturnih politika Jugoslavije i Srbije i načinima na koje su ove zemlje “dizajnirale” umetničku scenu i definisale uslove rada. Kustosi ovog programa u Pragu bili su Bojan Đorđev, Siniša Ilić i Maja Mirković.

Nela Antonović, Teatar Mimart

Iste večeri, od 20h u Magacinu, Nina Gojić i Tajana Josimović predstaviće istraživanje sa temom “Kako žive umjetnice”. Nastalo u sklopu projekta “Kako žive umjetnice u Rijeci i okolici”, tokom 2017. i 2018. godine, istraživanje je obuhvatilo preko stotinu umetnica i radnica u kulturi iz Rijeke i okoline. Iz njega su nastali publikacija, svojevrstan organizacijsko-umetnički memento, i mural posvećen ženama Rijeke.

Povodom 35 godina teatra Mimart, 30. oktobra u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju, biće priređena projekcija video intervjua koje je napravio Marko Milić sa Nelom Antonović, uz razgovor sa publikom. U intervjuu i razgovoru sa osnivačicom teatra Mimart, govoriće se o istrajnosti i motivaciji za delovanje na umetničkoj sceni u Srbiji tokom poslednjih 35 godina, i brojnim drugim temama od značaja za njen rad.

Dvanaesti po redu Kondenz, festival savremenog plesa i performansa, organizuje Stanica Servis za savremeni ples. Ovogodišnji program u fokus interesovanja stavlja nekoliko ključnih tema, obrađenih kroz performanse, prezentacije, predavanja i razgovore. Festival će, 23. oktobra u 20 sati u Kulturnom centru Grad, otvoriti predstava “Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu”.

POVEŽITE SE S NAMA

3,570FansLike
196FollowersFollow
12FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
prvi na guglu
izrada sajta
Agencija za nekretnine
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Besmisleno je raditi previše. Evo kako da uradite više – radeći manje

Kada govorimo o radnom danu, manje je više... ali to mnogima može predstavljati problem. Nije teško osetiti se napadnuto kad vam radni dan počne...

Radionice art terapije „Autoportretom do Autoterapije“

ART terapija (ili terapija umetnošću) rezultat je spoznaje da različite vrste participacije u umetnostima imaju značajne i pozitivne efekte na tretiranje depresije, anksioznosti, trauma,...

Pragmatični programer – knjiga koju svaki programer treba da pročita

PREPORUČUJEMO ZA ČITANJE Pragmatični programer je knjiga koju svaki programer treba da pročita. Dave Thomas i Andy Hunt napisali su prvo izdanje ovu uticajne knjige 1999....
error: Content is protected !!