Višemedijski umetnički projekat – Immersed(Uronjeni)

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Naša publika već uveliko poznaje i uživa u Marinia brenu, dizajnerke i suosnivačice Marine Ilić, ali će se uskoro upoznati sa drugačijim radovima, koji su dugo sazrevali u njenom studiju, dok je Marina studirala na višemedijskoj umetnosti, interdisciplinarnih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Immersed(Uronjeni) je doktorski umetnički projekat, koji će biti predstavljen publici kao svojevrsni umetničko-modni događaj, u subotu 1. juna, u 19 časova u galeriji Neon.

Immersed(Uronjeni) je projekat čiji je koncept izražen u spoju različitih umetničkih formi i medija, poput instalacija u obliku konceptualnog kostima i umetnost u vidu modnog dešavanja.

Kroz ovaj koncept prikazane su  informacije okruženja, kojima smo izloženi i kojima se bavimo svesno, ali koje deluju i na nesvesno polje pojedinca formirajući njegov svakodnevni život kao fizičku dimenziju stvarnosti.

Forme odevnih predmeta, kao materijalizacija spleta različitih informacija simbolizuju specifična polja pojedinca. Sačinjeni su od svakodnevnih predmeta, kao što su računi, lekovi, pribor za ručavanje… sve ono što čini sadržaj svakodnevnice, i kroz koje je prikazan smisao (besmisao) trenda savremenog načina života.

Podsećamo da je autorka veoma aktivna umetnica, i nakon završenih osnovnih studija grafičkog dizajna, od 2008. godine se bavi izlagačkim aktivnostima; imala je više samostalnih i grupnih izložbi, bila je učesnica na mnogobrojnim umetničkim projektima i modnim revijama.

Marini želimo puno uspeha, radujemo se otvaranju i preporučujemo događaj.

 

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!