Višemedijski umetnički projekat – Immersed(Uronjeni)

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Naša publika već uveliko poznaje i uživa u Marinia brenu, dizajnerke i suosnivačice Marine Ilić, ali će se uskoro upoznati sa drugačijim radovima, koji su dugo sazrevali u njenom studiju, dok je Marina studirala na višemedijskoj umetnosti, interdisciplinarnih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Immersed(Uronjeni) je doktorski umetnički projekat, koji će biti predstavljen publici kao svojevrsni umetničko-modni događaj, u subotu 1. juna, u 19 časova u galeriji Neon.

Immersed(Uronjeni) je projekat čiji je koncept izražen u spoju različitih umetničkih formi i medija, poput instalacija u obliku konceptualnog kostima i umetnost u vidu modnog dešavanja.

Kroz ovaj koncept prikazane su  informacije okruženja, kojima smo izloženi i kojima se bavimo svesno, ali koje deluju i na nesvesno polje pojedinca formirajući njegov svakodnevni život kao fizičku dimenziju stvarnosti.

Forme odevnih predmeta, kao materijalizacija spleta različitih informacija simbolizuju specifična polja pojedinca. Sačinjeni su od svakodnevnih predmeta, kao što su računi, lekovi, pribor za ručavanje… sve ono što čini sadržaj svakodnevnice, i kroz koje je prikazan smisao (besmisao) trenda savremenog načina života.

Podsećamo da je autorka veoma aktivna umetnica, i nakon završenih osnovnih studija grafičkog dizajna, od 2008. godine se bavi izlagačkim aktivnostima; imala je više samostalnih i grupnih izložbi, bila je učesnica na mnogobrojnim umetničkim projektima i modnim revijama.

Marini želimo puno uspeha, radujemo se otvaranju i preporučujemo događaj.

 

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!