Trotineti – najbolje igračke za decu, ali i odrasle

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Kada vidite decu po parkićima i igralištima, verovatno ste primetili koliko su deciji trotineti zastupljeni i shvatate se spadaju među omiljene dečije razonode. Zato i ne čudi da se deca koja nemaju ili nisu ponela svoj deciji trotinet bukvalno “otimaju” oko tuđih kako bi se bar malo provozali… Zatim sledi čuveno dečije moljakanje – “kupite mi trotinet” ili samo žalostan pogled koji govori više od reči i tada roditeljima (rođacima, prijateljima) ne preostaje ništa drugo nego da pronađu mesto gde se kupuju trotineti. Prodaja raste, a time i popularnost koju imaju deciji trotineti ne jenjava. Time zabava koju pružaju najbolje igracke za decu nikada ne prestaje, a trotineti mogu poslužiti i kao igracke za dvoriste kada je ono dovoljno veliko i sigurno za vožnju.

Ako se pominju trotineti – prodaja električnih modela pogodnih za odrasle takođe je vrtoglavo počela da raste poslednjih meseci, čime se dokazalo da su neke najbolje igracke za decu postale zabava i za ostatak porodice. Ovo prevozno sredstvo može savršeno da vam posluži za vožnju po kraju i na određene kratke destinacije, a u današnje vreme ima i druge beneficije – obezbeđuje izbegavanje gužve u gradskom autobusu, te socijalnu distancu koja je sada od velikog značaja, ali i idealno ekološko sredstvo za prevoz, jer ne zagađuje prirodu.

Kada su u pitanju trotineti, prodaja različitih modela za decu može da se nađe skoro u svakom bolje snabdevenom supermarketu ili specijalizovanim prodavnicama za decu. Tu je i online prodaja igračaka, među koje svakako spadaju i deciji trotineti koji predstavljaju vrlo korisne, pa i najbolje igračke za decu. Pitate se, kako od mnogobrojnih modela izabrati onaj najpogodniji za vašeg mališana?

Zašto su dečiji trotineti korisni?

Jeste da su deciji trotineti prevashodno igračke za zabavu dece različitih uzrasta. Međutim, oni obezbeđuju i određene koristi za zdravlje i adekvatan razvoj deteta, a evo i na koji način. Deca vozeći trotinet upotrebljavaju nožice koje im služe za guranje, čime se podstiče razvoj mišića. Zatim, držeći se ručicama za upravljač moraju da steknu brzu kontrolu pokreta i dobru koordinaciju kako bi stigli bezbedno do željenog mesta. Ovako deca razvijaju osećaj za prostor, balansiranje, ravnotežu, usavršavaju motoriku, a time jačaju i svoje samopouzdanje!

Nemojte dete lišavati sreće i sprečavati ga da uživa u vožnji trotinetom, jer igracke za dvoriste i druge spoljašnje prostore koje kroz igru podstiču još mnogo toga korisnog zaista jesu najbolje igracke za decu!

Online prodaja igračaka – kako znati koji su najbolji dečiji trotineti?

Već smo pomenuli da kada su u pitanju trotineti, prodaja koju obezbeđuje online prodaja igracaka nudi brojne modele različitih brendova, što je uglavnom slučaj i sa drugim specijalizovanim prodavnicama za bebe i decu. Ipak, prednost koju nudi online prodaja igracaka jeste ta da za vrlo kratko vreme na jednom mestu i iz udobnosti svoje kuće ili stana možete da uporedite cene, na miru pročitate sve karakteristike proizvoda, odaberete željenu boju i model, bez straha da će vam dete napraviti “cirkus” prilikom kupovine zahtevajući što šta još dodatno… Online prodaja igracaka je idealna i kada treba da odaberete poklon za svoje ili bilo koje drugo dete, za bilo koju priliku, jer ćete na taj način najlakše uskladiti želje sa mogućnostima, a nećete izgubiti ni vreme ni živce šetkajući se od radnje do radnje i birajući adekvatne proizvode.

Ovo važi i kada su deciji trotineti u pitanju. Mnogo je različitih modela i kako znati koji je najbolji za vaše dete? Za početak treba da znate da postoje deciji trotineri za uzrast od godinu dana, pa na više, dok nosivost može biti od 20 kg, pa čak do 65 kg. Takođe, postoje modeli koji se sklapaju i time obezbeđuju lako prenošenje sa mesta na mesto, ali i oni koji nemaju tu mogućnost. Određeni modeli za stariju decu imaju nogaru koja će obezbediti oslonac prilikom ostavljanja trotineta i njegovo bolje očuvanje, jer neće biti habanja prilikom spuštanja na pod, beton, zemlju i slično.

Koji su modeli trotineta pogodni za mlađu, a koji za stariju decu?

Za dete koje tek uči da vozi trotinet pogodni su modeli koji imaju tri točkića, jer oni obezbeđuju bolju stabilnost i sigurnost tokom vožnje, a postoje i deciji trotineti koji imaju anti-slip neklizajuću podlogu. Dodatnu atraktivnost i zanimaciju deci pružaju šarene i upadljive boje, kao i svetleći efekti na točkićima, ali postoje i jednobojni modeli, kao i modeli čiji točkovi ne svetle. Takođe – kada su deca još sasvim mala, biće vam verovatno pogodni različiti multipraktik deciji trotineti odnosno trotineti koji lako mogu da se transformišu u bicikle, tricikle i guralice, te su popularni 3 u 1 ili pak 5 u 1 deciji trotineti.

Oni su namenjeni za jedno dete i ima modela koje deca mogu koristiti od jedne ili 2 godine, pa sve do svoje šeste godine, jer ručica za upravljanje ima mogućnost podešavanja po visini. Takođe, ove modele izdvaja i podesivo PVC sedište za dete koje se po potrebi može ukloniti, a modeli koji služe i kao guralica takođe imaju mogućnost uklanjanja te zadnje ručice. Ono što pruža dodatnu sigurnost jeste zadnja kočnica koju imaju skoro svi modeli, a deci su zanimljivi i modeli koji imaju prednju korpicu kako bi tu nosili sa sobom i svoje druge omiljene igračke!

Za nešto starije i već uvežbane vozače, pogodni su deciji trotineti na dva točka, a i oni imaju mogućnost podešavanja ručice za upravljanje po visini, meke rukohvate i zadnju kočnicu, dok ih zanimljivijima može učiniti izbor atraktivne boje.

Odaberite igracke za dvoriste u skladu sa potrebama deteta i i obezbedite im zdravo, srećno i sigurno okruženje za pravilan rast i razvoj!

Autorka teksta: Biljana Radojčić

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!