Svi Džejms Bondovi – statistika jedne besmrtnosti

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukupno je snimljeno 25 filmova o Džejms Bondu, u kojima je Džejmsa Bonda glumilo 6 različitih glumaca. U njima je Džejms Bond ubio ukupno 597 ljudi. Glumci koji su imali ulogu Džejmsa Bonda su Šon Koneri (snimio 6 filmova, ubio 68 negativaca), Džejms Lejzenbi (snimio 1 film, ubio 6 negativaca), Rodžer Mur(snimio 7 filmova, ubio 121 negativaca), Timoti Dalton(snimio 2 filma, ubio 20 negativaca), Pirs Bronsan(snimio 4 filma, ubio 103 negativaca) i Danijel Krejg(snimio 5 filmova, ubio 235 negativaca).

džejms bondovi

”Da sam stvarno živeo kao Džejms Bond, već prve večeri bih bio trešten pijan, a druge mrtav”, govorio je Duško Popov, agent britanske obaveštajne službe MI6 srpskog porekla, kojeg smatraju inspiracijom za kreiranje Džejmsa Bonda, lika u romanima Jana Fleminga, britanskog pisca, novinara i takođe britanskog obaveštajca.

”Čak nisam ni poznavao agenta kakav je Bond, koji svuda za sobom ostavlja leševe i neprestano zavodi žene. Doduše, neke od njegovih avantura podsećaju na akcije u kojima sam ja učestvovao, ali toliko nasilja i ubijanja ne spada u posao tajnog agenta, što ne znači da obaveštajac nije nekada primoran da upotrebi silu. Meni lično se to desilo samo nekoliko puta. Špijunaža nije profesija koja zahteva neke specijalne studije, ali se na poslu lako nauče neke izvesne tehnike. Daleko od toga da se ja žalim. Bio sam spreman da se bijem bos i gladan, ali, eto, ratovao sam u najvećem luksuzu”.

Britanski magazin “Total Film” je pozvao grupu lekara da sa stanovišta struke analiziraju film “Skyfall” iz 2012.

Prema lekarima, Džejms Bond bi umro već u sedmom minutu filma da se scena odigrala u pravom životu. Bond je u njoj pogođen u grudi metkom sa osiromašenim uranijumom. Sve i da je preživeo, u šta lekari duboko sumnjaju, navodeći da bi mu takav projektil razneo pluća, uranijum bi izazvao galopirajući oblik raka.

Nekoliko minuta kasnije polomio bi vrat prilikom skoka s krova voza u reku.

U 31. minutu, 007 sam sebi vadi uranijumski metak iz grudnog koša. Lekari smatraju da bi se zbog obilnog krvarenja Bondova avantura tu završila.

Takođe, agent britanske obaveštajne službe ne bi preživeo ni pad kroz zaleđeno jezero: podlegao bi hipotermiji.

Druga grupa britanskih lekara pozabavila se količinom alkohola koju je Džejms Bond popio i došli su do zaključka da je Bond alkoholičar sa ozbiljnim rizikom od ciroze i prevremene smrti.

Spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa (www.spektrum.rs) – programerska, marketinška i SEO firma.

POVEŽITE SE S NAMA

3,909FansLike
234FollowersFollow
izrada sajtova
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

10 načina za povećanje prodaje

Verovatno provodite veoma veliki deo svog vremena u planiranju kampanja i stvaranju sadržaja, kako biste došli do većeg broja potencijalnih klijenata ili kupaca. Stalan priliv...

Didroov efekat: Zašto želimo stvari koje nam ne trebaju i šta da radimo u vezi sa tim?

Poznati francuski filozof, Denis Didro, živeo je skoro ceo svoj život u siromaštvu, ali to se sve promenilo 1765. godine. Kad je Didro imao 52....

Saobraćajna pravila za vozače električnih trotineta

Električni skuteri su dobri za životnu sredinu jer njihova upotreba dovodi do smanjene upotrebe automobila. Njihova veća upotreba doprinela bi stvaranju sredine u kojoj...
error: Content is protected !!