Svi Džejms Bondovi – statistika jedne besmrtnosti

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukupno je snimljeno 25 filmova o Džejms Bondu, u kojima je Džejmsa Bonda glumilo 6 različitih glumaca. U njima je Džejms Bond ubio ukupno 597 ljudi. Glumci koji su imali ulogu Džejmsa Bonda su Šon Koneri (snimio 6 filmova, ubio 68 negativaca), Džejms Lejzenbi (snimio 1 film, ubio 6 negativaca), Rodžer Mur(snimio 7 filmova, ubio 121 negativaca), Timoti Dalton(snimio 2 filma, ubio 20 negativaca), Pirs Bronsan(snimio 4 filma, ubio 103 negativaca) i Danijel Krejg(snimio 5 filmova, ubio 235 negativaca).

džejms bondovi

”Da sam stvarno živeo kao Džejms Bond, već prve večeri bih bio trešten pijan, a druge mrtav”, govorio je Duško Popov, agent britanske obaveštajne službe MI6 srpskog porekla, kojeg smatraju inspiracijom za kreiranje Džejmsa Bonda, lika u romanima Jana Fleminga, britanskog pisca, novinara i takođe britanskog obaveštajca.

”Čak nisam ni poznavao agenta kakav je Bond, koji svuda za sobom ostavlja leševe i neprestano zavodi žene. Doduše, neke od njegovih avantura podsećaju na akcije u kojima sam ja učestvovao, ali toliko nasilja i ubijanja ne spada u posao tajnog agenta, što ne znači da obaveštajac nije nekada primoran da upotrebi silu. Meni lično se to desilo samo nekoliko puta. Špijunaža nije profesija koja zahteva neke specijalne studije, ali se na poslu lako nauče neke izvesne tehnike. Daleko od toga da se ja žalim. Bio sam spreman da se bijem bos i gladan, ali, eto, ratovao sam u najvećem luksuzu”.

Britanski magazin “Total Film” je pozvao grupu lekara da sa stanovišta struke analiziraju film “Skyfall” iz 2012.

Prema lekarima, Džejms Bond bi umro već u sedmom minutu filma da se scena odigrala u pravom životu. Bond je u njoj pogođen u grudi metkom sa osiromašenim uranijumom. Sve i da je preživeo, u šta lekari duboko sumnjaju, navodeći da bi mu takav projektil razneo pluća, uranijum bi izazvao galopirajući oblik raka.

Nekoliko minuta kasnije polomio bi vrat prilikom skoka s krova voza u reku.

U 31. minutu, 007 sam sebi vadi uranijumski metak iz grudnog koša. Lekari smatraju da bi se zbog obilnog krvarenja Bondova avantura tu završila.

Takođe, agent britanske obaveštajne službe ne bi preživeo ni pad kroz zaleđeno jezero: podlegao bi hipotermiji.

Druga grupa britanskih lekara pozabavila se količinom alkohola koju je Džejms Bond popio i došli su do zaključka da je Bond alkoholičar sa ozbiljnim rizikom od ciroze i prevremene smrti.

Spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa (www.spektrum.rs) – programerska, marketinška i SEO firma.

poslujte na tržištu nemačke
spektrum kooperativa
divac stipendije
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Klimatske aktivistkinje postavile Zajednički frižider u Beogradu

Pod okriljem WWF-a, inicijativa mladih u borbi protiv klimatske krize postavila je prvi Zajednički frižider u Srbiji ispred Dorćol Platz-a Beograd – Od ove srede,...

Nik Kirjos: Novak nas je pomagao tokom požara

Australijska teniska zvezda Nik Kirjos nastavio je da brani Novaka Đokovića nakon što je srpski as ove nedelje priveden pri ulasku u Australiju. Đoković, devetostruki...

Kako prepoznati nizak krvni pritisak – simptomi

Poznato je da visok krvni pritisak, odnosno hipertenzija, predstavlja jedan od glavnih faktora rizika za oboljevanje od srčanog i moždanog udara te zahteva obavezno...
error: Content is protected !!