Šta jedan poslovan čovek treba da ima kod sebe kad ide na poslovni put

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Kada poslovna obaveza zahteva putovanje izvan uobičajenog radnog okruženja, važno je da se poslovni čovek pripremi kako bi putovanje bilo što efikasnije i produktivnije. Sledi lista stvari koje bi svaki poslovan čovek trebao da ima sa sobom kada kreće na poslovni put:

 1. Dokumenta: Pored pasoša, vize i lične karte, obavezno je poneti i sve relevantne poslovne dokumente, uključujući ugovore, prezentacije, izveštaje i vizit karte.
 2. Elektronski uređaji: Laptopovi sa svim potrebnim aplikacijama, mobilni telefon, punjači i eventualno prenosivi punjač, USB memorija, slušalice, kao i adapteri za struju ukoliko putujete u inostranstvo.
 3. Bežična internet konekcija: MiFi uređaji ili lokalne SIM kartice omogućiće vam pristup internetu bez obzira na to gde se nalazite.
 4. Planer i notes: Iako živimo u digitalnom dobu, klasični planer ili beležnica može biti koristan za zapisivanje brzih beleški ili planiranje dnevnih obaveza.
 5. Osnovna garderoba: Odeća prilagođena poslovnom okruženju u koje putujete, uključujući rezervnu odeću za neplanirane događaje ili sastanke.
 6. Toaletni pribor: Osnovni toaletni pribor, uključujući četkicu za zube, pastu, dezodorans, brijač i slično. Uvek je korisno imati mali set za osvežavanje na dohvat ruke.
 7. Zdravlje: Lekovi za osnovne potrebe, kao što su analgetici, probiotici ili lekovi koje redovno uzimate, kao i sredstva za dezinfekciju ruku.
 8. Putna torba ili ranac: Kvalitetna torba koja može lako da se prenosi, sa dovoljno pregrada za organizovanje svih vaših stvari.
 9. Sredstva plaćanja: Pored gotovine u lokalnoj valuti, važno je imati i kreditne ili debitne kartice koje su prihvaćene na vašoj destinaciji.
 10. Informacije o destinaciji: Pre puta, istražite kulturu, običaje i poslovni etiket zemlje u koju putujete. To može biti korisno kako biste izbegli neprijatne situacije i ostavili dobar utisak. Pročitajte o najposećenijim gradovima na svetu.
 11. Aplikacije i alati: Instalirajte aplikacije koje vam mogu olakšati put, kao što su mape, prevodioci, aplikacije za prevoz ili aplikacije za organizaciju sastanaka.

Ključ uspešnog poslovnog putovanja leži u dobroj pripremi i organizaciji. Ako se unapred pripremite i obezbedite sve što vam je potrebno, možete se fokusirati na svoje poslovne obaveze i ostvariti najbolje moguće rezultate.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!