Prirodni lek – portal o prirodnom lečenju

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Prirodni lek je portal koji ima za cilj da svojim čitaocima i ljubiteljima biljnog načina lečenja pruži tačne i korisne informacije o pravilnoj upotrebi lekovitog bilja i prirodnih preparata.

U današnje vreme, kada je farmaceutska industrija preuzela apsolutnu dominaciju na tržištu, a sintetički lekovi izgledaju nezamenljivi, mi želimo da pomognemo u obnovi tradicionalnog načina lečenja lekovitim biljem ali još više želimo da učestvujemo u prevenciji oboljenja podsećajući na zdrav način života, koji se može ostvariti jedino u prirodi i sa prirodom, zdravom ishranom i zdravim navikama.

prirodni lek

Bilje može da bude odličan lek koji jača organizam, ne remeti njegove biološke funkcije, a, uz pravilnu upotrebu, nema štetnih propratnih pojava ili su one minimalne.

Naša otadžbina Srbija je puna različitog lekovitog bilja, te zato mnogi pogrešno misle da ono ništa ne vredi. Pogrešno je i mišljenje da je dobro samo ono što je skupo.

Međutim, uprkos svim naporima da se lekovito bilje izbaci iz upotrebe, preko 80% lekova savremene farmacije spravlja se iz bilja i drugih prirodnih sirovina. Biljkama se leče najčešće one bolesti koje ne zahtevaju intenzivnu medicinsku terapiju ali uvek uz nadzor vašeg izabranog lekara.

Veliki problem predstavlja što današnji čovek ne razmišlja mnogo i prilagođava se razmišljanju širokih masa (ispravno je ono što svi čine). Međutim, život nas opominje da to nije istina i da je stvarnost upravo suprotna.

Prirodni lek dobijen iz lekovitog bilja ne samo što leči, nego i jača telo i čini ga otpornim na mnoge bolesti.

Informacije koje ovde izlažemo nisu zamena za stručne knjige iz medicine, već imaju za cilj da, svakome ko želi dodatnu pomoć pri lečenju, budu dopuna standardnoj terapiji propisanoj od strane lekara.

Saveti i recepti koje ovde predstavljamo čitaocima služe isključivo kao pomoć u lečenju pod striktnim nadzorom vašeg lekara, i kao pomoć u ublažavanju određenih tegoba. Savetujemo da se obratite svom lekaru i da svome zdravlju, i posebno prevenciji bolesti, pristupite veoma ozbiljno i odgovorno.

Portal Prirodni lek

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!