Planirate road trip? – Evo nekoliko saveta za prijatno putovanje

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukoliko ovog vikenda planirate put sa prijateljima, road trip je najbolja opcija. Usled korona virusa, ove godine smo ostali uskraćeni za letovanjima i zimovanjima, ali tu je putovanje kolima kao prava opcija!

Road trip nije samo odlazak s jednog mesta na drugo. U ovom slučaju, putovanje automobilom daje vam mogućnost da zastanete pored svih usputnih zanimljivosti. Kratak predah u kafiću sa prijateljima, uz zvuke vaše omiljene muzike ili u restoranu u kom služe domaće specijalitete, jesu usputne stanice na kojima nastaju najlepše uspomene.

Saznajte o čemu bi trebalo razmišljati, pre nego što sednete u automobil i krenete.

#1 Najbitnija stavka jeste provera automobila.
Siguran automobil je najvažnija stvar o kojoj bi trebalo da razmišljate bez obzira gde želite da putujete. Pored redovnog servisiranja, preporuka je da prekontrolišete vaš automobil pre putovanja, uzimajući u obzir pregled guma, kočnica, motornog ulja i drugih bitnih stvari.

Kada utvrdite da je sa automobilom sve u redu, proverite na internetu kakvo vas stanje na putevima očekuje, da biste procenili koliko vam vremena treba do destinacije.

2# Mapa će vam dobro doći na putovanju!
Iako je mapa uglavnom zanemarena, mnogi avanturisti uživaju u rasklapanju mape u automobilu, radi istraživanja puteva i mesta.

Može se desiti da se nađete na mestu gde je lošiji domet, zbog čega nećete imati koristi od upotrebe mape na telefonu. Pre puta možete skinuti offline mapu, kako vaše putovanje ne bi zavisilo od dometa telefona, ali takođe pri ruci možete držati i pravu mapu ako ste krenuli ka manje poznatim predelima.

3# Planirajte usputne stanice.
Istražite sva ona zanimljiva mesta gde biste mogli zastati sa prijateljima. Iskoristite internet i društvene mreže da biste proverili koje destinacije možete obići u blizini, kako ne biste propustili neko mesto za odmor ili noćenje.

3# Koristite mirise koji vraćaju energiju.
Vama, kao vozaču, je potrebna dovoljna budnost tokom putovanja. Preporuka je da imate pepermint u blizini. Kad se osetite umorno, možete uzeti pepermint i njuškati ga. Ovo će prirodno smanjiti vaš umor i povećati budnost.

4# Hrana kao neizostavna stavka tokom putovanja.
Mnogi među nama spadaju u onu grupu ljudi koji otvore čips čim automobil krene.

Dobar savet je da spremite kiflice ili tople sendviče sa prijateljima, kako biste mogli da uživate u obrocima tokom vožnje, ukoliko u blizini ne postoji neki restoran.

Ovo je neizostavna stavka, jer ne biste voleli da vas ometaju glad i žeđ dok istražujete sva zanimljiva mesta. Spakujte dovoljno hrane, da vaše putovanje ne bi prekidali česti odlasci u prodavnicu samo zbog grickalica.

Ako prolazite kroz urbanizovana naselja, istražite bolje restorane u kojima biste  mogli probati domaće specijalitete. Svakako će vam prijati da vratite energiju i uživate sa prijateljima u ukusima tradicionalne klope.

Još jedna najvažnija stavka road trip-a jeste odabrano društvo! Obilazak zanimljivih destinacija uz društvo koje stvara dobru atmosferu uzimajući u obzir i savete koje smo naveli, učiniće vaše putovanje nezaboravnim.
Uživajte i srećan put!


Pročitajte više:
Restoran Kuća sećanja u Kraljevu
Svaki dan je dan za dobro vino
Magični ambijent hotela jezero Kudreč

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!