Pet načina da iskoristite leto ukoliko ne otputujete na more

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Pet načina da iskoristite leto ukoliko ne otputujete na more

Mnogi su odlazak na odmor u inostranstvo planirali kao idelanu priliku za beg iz grada i poslovnih obaveza, međutim, trenutna kriza primorala nas je da napravimo izvesne izmene, da odložimo ili preinačimo svoje planove o putovanju.

Međutim, iako trenutna situacija nije konačna ni trajna, nemogućnost putovanja ne ostavlja nam ništa drugo nego da se okrenemo alternativnim načinima da upotpunimo leto i isplaniramo savršeni letnji odmor u Srbiji ili okolini.

#1. Pronađite omiljeni način da začinite provod

Beograd je verovatno jedna od najpoznatijih prestonica u ovom delu Evrope, gde se noćni život piše velikim slovima! Važi pravilo da ko jednom poseti žurku u nekom tehno klubu, ko leto provede u Skadarliji ili upozna ekipu koja posećuje River splav – nikada više ne poželi da izlazi na druga mesta.

U prestonici dobre zabave, splavovi su načičkani duž dve, predivne reke, a urbanim centrima domaće i moderne, elektronske muzike kao i jedinstvenoj ponudoj kafanskog života neće odoleti nijedan pravi boem. Beograd je zaista nešto sasvim nesvakidašnje na mapi dobrog, noćnog života – gde za svakoga ima nešto (i još malo više).

#2. Vreme je za upoznavanje sa gastronomskom ponudom

Uvek kada pomislite da ste sve u nekom gradu prošli i probali – pojavi se nešto novo, što vas osvoji i pokaže da uvek može bolje. Nešto čega nikada ne manjka našoj zemlji jeste dobre hrane! Tokom čitave godine, u Srbiji se organzuju brojni skupovi u čast različitim, gurmanskim specijalitetima.

Gastronomski festivali i manifestacije je jedan su od glavnih manevara za privlačenje turista, a ove godine (ako već niste ranije), vreme je da se uverite zašto ovakvi skupovi privlače toliki broj turista. Mi vam predlažemo da posetite one najpoznatije:

  1. Leškovačka roštiljijada, poslednje nedelje u avgustu
  2. Kulenijada u Sremskoj Mitrovici, prve nedelje u junu
  3. Drinski gastro festival u Ljuboviji (etno hrana), druge nedelje u maju
  4. Dani banice u Beloj Palanci, tokom celog avgusta
  5. Kupusijada u Mrčajevcima, treće nedelje u avgustu
  6. Apatinske ribarske večeri, početkom jula

Srbija poseduje vrlo bogatu i raznovrsnu kuhinju, koja obiluje tradicionalnim ukusima. Svaki kutak Srbije nudi nešto njemu svojstveno i nastoji da zaštiti svoje proizvode kao prepoznatljiv brend.

#3. Potražite zabavu i adrenalin na rekama

Reke i jezera su jedan od najlepših načina da utolimo čežnju i želju za morem i vodom. Isto tako, reke mogu da budu u jednako uzbudljive i fotogenične kao morska pučina. Sve dok smo u dobrom društvu – more nam neće ni nedostajati (toliko).

Osim uživanja na uređenim, rečnim obalama Dunava, Save ili Morave, reke pružau i veliki broj mogućnosti za aktivan i uzbudljiv odmor! Uzmimo na primer manifestacije i sportove na Drini ili Tari

Ovo leto je idealno da se ostvarite kao deo tandema u čamcu za rafting ili splavu na regati. Verujemo da će ovo iskustvo biti neprocenjivo za sve koji vole malo adrenalina i mnogo dobrog druženja.

U potrazi za savršenom rafting avanturom možete i preći granice naše zemlje! Najlepši kampovi i jedinstveno iskustvo krije se u susednoj Bosni, kraj Foče, u predelima gde se Tara meša sa Pivom i formira neukrotivu Drinu – koju jedino vaš čamac može savladati.

#4. Uživanje u planinskoj prirodi

Sigurno znate da naša zemlja ima pet veličanstvenih, nacionalnih parkova prirode! Iskoristite ovo “organičeno” leto da upoznate zadivljujući svet “srpske Svete gore”, “Gvozdene kapije Dunava”, Srebrne i Carske planine i mnogih drugih prirodnih blaga.

Gde prvo poći?

1. Fruška Gora – otmeni, prirodni kutak između reka

Između Dunava i Save, na površini od 80 km prostiru se prelepi pejzaži vinograda, pašnjaka, voćnjaka, mirnih naselja, livada i jezera, gustih šuma – idealno za orijentiring, planinarenje, biciklizam i druge aktivnosti na otvorenom.

Pored toga, u skrivenu, šumovitu ravnicu skriveno je i čak 16 pravoslavnih manastira ali i mnoštvo malih vinarijica koje proizvode neka od najukusnijih vina sa ovih prostora, a uvek su rada da ugoste putnike.

2. Tara – jedna od najlepših planina na svetu

Idući ka jugozapoadu zemlje, sa Fruške gore vredno je uputiti se ka Tari. Prvo smo pomenuli rečnu, istoimenu kraljicu, a ovom prilikom opisaćemo vam zašto je dobro da svratite i na planinu Taru.

Ukoliko vas raznolika i bajkovita prostranstva prošarana gustim šumama, mirisnim livadama i planinskim seocima ne očaraju, Tarina hipnotišuća jezera i nezaboravni vidikovci sigurno hoće.

Tara poseduje Pet očaravajućih vidikovaca kao što su Crnješkovo, Bilješka stena, Osluša, Sjenic i Banjska stena sa kojih možete videti smaragdno jezero Perućac i nezaboravni  kanjon reke Drine. Ne zaboravimo i na atrakcije poput Tepih livade i unikatnih etno sela.

#5. Posvetite vreme i leto druženju sa prijateljima i porodicom

Ne morate čak ni ići nigde ove godine. Razmislite o tome. Grad u kom živimo, gradovi i mesta u okolini pružaju dovoljno sadržaja da letnje mesece upotpunimo druženjem i aktivnostima od kojih ćemo napraviti najlepše uspomene.

Iskoristite ovo leto da posetite rođake sa kojima se dugo niste videli. Put do njih biće i uzbudljivo iskustvo a posetom ćete im učiniti veliku čast i zadovoljstvo. Nađite se sa prijateljima, posetite, konačno taj restiran koji tako dugo planirate i uživajte u savršenom letu bez mora.

divac stipendije
spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Svrha marketinga u doba korone

Trenutna globalna kriza otkrila je koliko su preduzeća snažna, odnosno slaba. Ako ste kao poslodavac i pre korone uspeli da zadovoljite kriterijume, kao što su:...

Ovo su 5 najvrednijih veština koje treba naučiti, kaže futurolog

Uz rastuću geopolitičku zabrinutost, rekordnu nezaposlenost i tehnologiju koja napreduje brže nego ikad, nikada nije bilo presudnije da profesionalci koji rade budu ispred svog...

DIVAC STIPENDIJE. UTAKMICA ŽIVOTA.

Više od 30% dece u Srbiji živi u siromaštvu. Do sada smo obezbedili stipendije za 426 srednjoškolaca iz cele Srbije koji žive u veoma teškim uslovima. Svi oni...
error: Content is protected !!