Pet ideja za letnji team building sa vašim timom

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Kaže se i veruje da je dobar i redovan team building pola pozitivne atmosfere na poslu. Nisu uzalud gotovo sve eminentne kompanije, firme i organizacije usvojile ovaj koncept kao neizostavan deo poslovanja –  neformalna komunikacija se pokazala kao jednako značajna za funkcionisanje na poslu, kao i formalni odnosi koji inače vladaju radnom prostoru. 

A kako drugačije inicirati opuštenu i neformalnu komunikaciju, nego u atmosferi koja nalaže isključivo druženje i dobar provod. Zato vam donosimo nekoliko sjajnih ideja za team building tokom leta, koje će zasigurno pomoći da se vaš tim dodatno zbliži i samim tim bolje funksioniše na poslu. 

Spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa (www.spektrum.rs) – programerska, marketinška i SEO firma.

#1 Vikend kampovanje sa timom

Jedan od najpopularnijih vidova druženja je definitivno odlazak na kampovanje. Ako posmatramo iz perspektive korporativne kulture, ovo je definitivno neuobičajeni team building, ali se pokazao kao sjajan način da se unapredi neformalna komunikacija među zaposlenima, koja je izuzetna bitna za atmosferu na poslu i rezultate koji se postižu. 

Kampovanje zahteva snalaženje u prirodi, a neretko uključuje i odreenu dozu adrenalina koja ovakva iskustva čini nezaboravnim. Bilo bi lepo upoznati osobe sa kojima radite i u nešto drugačijoj atmosferi, posebno kada je reč o druženju u prirodnom ambijentu. Zato iskoristite lepo vreme, organizujte tim, nabavite opremu i uputite se na izabranu lokaciju za kampovanje koja će vam sigurno ostati u lepom sećanju. 

#2 Team building u kreativnim radionicama 

Ukoliko vaš grad nudi neku kreativnu radionicu u kojoj se možete oprobati u slikanju, pravljenju maketa, crtanju po staklu i sličnim aktivnostima, možda bi idealan team building mogao da se desi baš na ovakvom mestu. 

Brz način života i posao nam često ne dozvoljavaju da se ispoljimo sva svoja interesovanja, talente i inspiraciju, ali za sve to možete napraviti prostora upravo u okviru kreativnog team buildinga gde će svako moći da se opusti i oproba u pravljenju različitih umetnina. Na kraju krajeva, na ovakvim mestima se kreira vrlo lepa i prijatna, neformalna atmosfera, idealna za druženje i opuštanje nakon naporne nedelje. 

#3 Obilazak znamenitosti u Srbiji

Da Srbija nudi pregršt lepih i zanimljivih znamenitosti, naročito onih u prirodi, znali smo oduvek, a sve je dodatno došlo do izražaja u periodu kada su putovanja van zemlje otežana usled pandemije korona virusa. Pozitivna strana toga je što smo otkrili da svaki vikend može da se iskoristi lepo i vrlo zabavno u nekom delu Srbije, pa to ujedno može biti dobra ideja i za team building vašeg tima. 

Golubačka tvrđava, Srebrno jezero, Uvac, prelepi vidikovci širom zemlje, jezera, planine, odmarališta, spa centri… sve su to opcije koje možete iskoristiti za team building, u zavisnosti od toga da li je vaš raspoložen za turistički obilazak, aktivniji odmor ili uživanje u nekom spa centru. Ono što je najvažnije – koju god opciju da izaberete, imaćete šta da vidite, jer Srbija zaista nudi mnogo atrakcija jedinstvene lepote i vrlo često, velikog kulturnog i istorijskog značaja. 

#4 Escape room – omiljena aktivnost mnogih timova

Mnogi timovi rado biraju Escape room za razonodu nakon posla ili čak pravi team building. Ovaj koncept je vrlo kreativno osmišljen i nudi niz situacija koje zahtevaju razmišljanje, brzinu ali i timski rad, samo što ovog puta nije reč o finansijskim izveštajima i sličnim materijalima – već o planu “bega” iz zagonetne sobe rešavanjem određenih zadataka i zagonetki. 

Druženje nakon ovih avanturističkih soba se, naravno, nastavlja uz večeru ili piće na nekom lepom gradskom mestu, a ukoliko vaš grad ima escape room, ovu aktivnost možete ponavljati i jednom mesečno ili nekim drugim tempom koji vam odgovara. 

#5 Volonterska akcija – sadnja drveća

Iako nije reč o tipičnoj team building aktivnosti, volonterske akije koje imaju za očuvanje i unapređenje prirodnog okruženja vrlo su popularne i omiljene među kompanijama i firmama, pa ovo može biti dobra ideja i za vaše timsko druženje. Izdvojite jedan dan za odlazak u park, šumu ili na drugo mesto na kome odlučite da zasadite drveće i dobro se zabavite uz ovu lepu, ali i simboličnu aktivnost. 

Leto je, a lepo vreme uvek pruža niz dobrih ideja za team building aktivnosti. Konsultujte se sa timom, izdvojite jedan vikend i maksimalno udovoljite sebi, u dobroj atmosferi i lepom okruženju koje razni delovi Srbije nude. Pozitivne rezultate ovakvih druženja ćete definitivno videti i na poslu u vrlo kratkom vremenskom roku. 

spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Smrt umetnosti, živela umetnost!”

19. BIJENALE UMETNOSTI U PANČEVU Devetnaesta po redu manifestacija Bijenale umetnosti, pod nazivom „Smrt umetnosti, živela umetnost!“ biće održana od 31. oktobra do 27. novembra...

Rano otkrivanje karcinoma dojke spašava zivot: Otkrivamo vam sve što niste znali o pregledu dojki

Karcinom dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. U Srbiji po statistici od ove bolesti oboli...

Konkurs za besplatnu izradu sajta

Spektrum kooperativa i portal Izrada sajta raspisali su konkurs za besplatnu izradu sajta za humanitarne i društveno korisne projekte. Spektrum kooperativa je programerska, marketinška i SEO firma. Kriterijumi prema...
error: Content is protected !!