Otkrivamo za vas: kako se našminkati pravilno tokom hladnih jesenjih dana?

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Tutorijali o šminkanju su svuda oko nas. Ipak, i pored toga, jesenja vlaga i razlike u temperaturi unište sav vaš trud. Razlog se nalazi u tome što je pored dobre kozmetike bitno i kako se nasminkati pravilno, koje preparate koristiti i kojim redosledom. Bez toga make up neće biti postojan.

Pročitajte savete iz teksta i otkrićete koje proizvode mora da sadrži vaša sminka. Online ponuda je raznovrsna, ali ne brinite jer ćete i tu imati korisne savete da bi izabrali najbolje za svoj komplet.

„Must have“ svake jeseni je balzam za usne!

Labelo i balzam su neizostavni deo proizvoda koji mora da sadrži jesenja kozmetika. Online shop ima na desetine različitih proizvoda, pa je logično pitanje – kako izabrati odgovarajući?

Kada se javi hladnije vreme, usne počinju da pucaju i zato je važno da se orjentišete na ponalazak balzama koji na prvom mestu neguje usne. Koliko god je bitna boja i ukus, još bitnije je kakve sastojke ima i da li pravilno i neguje ovakva sminka. Online ponuda je i u ovoj kategoriji obimna pa tako postoje labella za piling usana, za jako ispucale usne, balzami za suve usne… Ako online kozmetika nudi različite vrste bio bi dobar savet  da prosto poručite nekoliko artikala, nećete pogrešiti!

Ipak, i pri kombinovanju treba imati smernice kako se nasminkati pravilno, tj.kada koji balzam treba koristiti:

Samo negovane usne su lepe usne, a kada se provodi više vremena napolju, kada je vreme hladnije, obavezno kao podlogu ružu ili sjaju koristite labelo za negu koje hrani kožu usana. Kada nije potrebna šminka, ako nije previše hladno, koristite balzam u boji. To je mali dodatak, ali će učiniti lice blistavijim. I nezaboravite da i suv vazduh unutra može biti štetan i zato i tada obratite pažnju na pravilnu negu.

Koristite vodootpornu maskaru i ajlajner

Jesen je godišnje doba kada se mora nabaviti vodootporna sminka. Online ponuda ima raznih vrsta, ali na prvom mestu treba tražiti vodootporne modele pa tek onda birati one za gustinu, dužinu, efekat veštačkih trepavica…

I ovde bi naša preporuka bila da, ako online kozmetika ima u ponudi, da nabavite nekoliko proizvoda i kombinujete ih za različite prilike. Jedan od prvih saveta i priznatih make up stručnjaka u instrukcijama kako se nasminkati je da je nekoliko maskara sa različitim vrstama četkica neophodno za dobar izgled svaki dan!

Trikovi da puder traje ceo dan

I najkvalitetniji puder gubi svoja svojstva ako je koža izložena velikim temperaturnim razlikama. Uprkos tome što online kozmetika sadrži različite vrste (mat, kameni, za masnu kožu, za problematičnu kožu) tokom hladnijeg vremena puderu je potrebna pomoć i dodatna kozmetika. Online shop nudi baze (podloge tzv.prajmer) koje se nanose pre pudera i čine da on bude bolje fiksiran. Vrlo je verovatno da ćete češće pribegavati nanošenju prajmera pre pudera da bi šminka ostala na licu duže vreme.

Još jedan proizvod će morati da sadrži vaša jesenja kozmetika – online shop najčešće sadrži i sprej za završno fiksiranje šmiinke  . Birajte proizvod koji nemasti kožu, koji ima laganu formulu i lako se skida. Jedan, kvalitetan sprej će biti dovoljan za fiksiranje različitih varijanti dnevne i večernje šminke.

Da zaključimo

I ove jeseni ćete izgledati fenomenalno uz male trikove i savete kako se nasminkati pravilno. Generalna preporuka bi bila – više nije uvek i bolje! Pravilnim odabirom i primenom nekoliko preparata dobija se kompletna kozmetika. Online shop štedi vreme za odabir jer ćete uz par klikova saznati karakteristike, pregledati ogromnu ponudu brzo i lako kupiti željene proizvode.

Pronađite svoju online prodavnicu i odaberite proizvode kojim ćete spremno dočekati drugu polovinu godine, sada je pravo vreme za to! 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!