Organska kozmetika je najbolji izbor za negu tela

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukoliko samo želite da doprinesete očuvanju životne sredine ili biste hteli da imate jeftinu, a pritom i najbolju kremu za vaše lice, onda je organska kozmetika pravi izbor za vas.

Pri kupovini nekog organskog proizvoda, obratite pažnju na pakovanje na kom bi trebao biti utisnut znak, koji potvrđuje da je ta kozmetika sertifikovana. To znači da je kozmetika prošla određene standarde po pitanju čistoće, odnosno, sertifikat vam potvrđuje da je kozmetika bez genetski modifikovanih biljaka, da nije korišćena nanotehnologija, sterilizacija zračenjem i slične metode koje bi bile štetne po čovekovo zdravlje.

Kupovinom organskih proizvoda izbeći ćete parabene, sulfate, mineralna ulja, ftalate i druge štetne sastojke, koji postoje u industrijskoj kozmetici.

Organska kozmetika ima oko godinu dana rok trajanja, koji važi od dana kada je proizvod pripremljen.

S obzirom da su organski proizvodi uglavnom skuplji, preporučujemo vam recept da biste mogli sami napraviti domaću kremu za vaše lice.

Glavni sastojci ove kreme jesu kakao buter i biljna ulja. Pored toga što je kakao buter veoma mirišljav, njegov rok trajanja je oko 5 godina, zato što sadrži vitamin E koji sprečava da buter užegne. Prednost ove kreme je i to što ne sadrži vodu, te krema može stajati veoma dugo. Prilikom pripreme domaće kreme izbegavajte plastične posude, već koristite posude od silikona.

Bitna prednost ove kreme jeste to što se topi na našoj temperaturi tela. Kada budete nanosili kremu na kožu, primetićete da se krema rastapa, a vaša koža postaje baršunasta i meka.

Svi sastojci koju su vam potrebni za pripremu ove kreme su:

Kakao buter – 100g,
Maslinovo ulje – 5g,
Bademovo ulje – 10g,
Etarsko ulje lavande – po potrebi.

Sve što treba da uradite jeste da ove sastojke pomešate i istopite ih na blagoj vatri, a zatim smesu sipajte u silikonske kalupe. Ostavite smesu da odstoji 24h i vaša krema će biti spremna za upotrebu.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...

Instagram marketing za WebCam devojke i porno zvezde

Instagram je popularna mobilna aplikacija za fotografije i video snimke - popularna kako među opštom publikom, tako i među odraslima. Međutim, budući da Instagram...
error: Content is protected !!