Organska kozmetika je najbolji izbor za negu tela

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukoliko samo želite da doprinesete očuvanju životne sredine ili biste hteli da imate jeftinu, a pritom i najbolju kremu za vaše lice, onda je organska kozmetika pravi izbor za vas.

Pri kupovini nekog organskog proizvoda, obratite pažnju na pakovanje na kom bi trebao biti utisnut znak, koji potvrđuje da je ta kozmetika sertifikovana. To znači da je kozmetika prošla određene standarde po pitanju čistoće, odnosno, sertifikat vam potvrđuje da je kozmetika bez genetski modifikovanih biljaka, da nije korišćena nanotehnologija, sterilizacija zračenjem i slične metode koje bi bile štetne po čovekovo zdravlje.

Kupovinom organskih proizvoda izbeći ćete parabene, sulfate, mineralna ulja, ftalate i druge štetne sastojke, koji postoje u industrijskoj kozmetici.

Organska kozmetika ima oko godinu dana rok trajanja, koji važi od dana kada je proizvod pripremljen.

S obzirom da su organski proizvodi uglavnom skuplji, preporučujemo vam recept da biste mogli sami napraviti domaću kremu za vaše lice.

Glavni sastojci ove kreme jesu kakao buter i biljna ulja. Pored toga što je kakao buter veoma mirišljav, njegov rok trajanja je oko 5 godina, zato što sadrži vitamin E koji sprečava da buter užegne. Prednost ove kreme je i to što ne sadrži vodu, te krema može stajati veoma dugo. Prilikom pripreme domaće kreme izbegavajte plastične posude, već koristite posude od silikona.

Bitna prednost ove kreme jeste to što se topi na našoj temperaturi tela. Kada budete nanosili kremu na kožu, primetićete da se krema rastapa, a vaša koža postaje baršunasta i meka.

Svi sastojci koju su vam potrebni za pripremu ove kreme su:

Kakao buter – 100g,
Maslinovo ulje – 5g,
Bademovo ulje – 10g,
Etarsko ulje lavande – po potrebi.

Sve što treba da uradite jeste da ove sastojke pomešate i istopite ih na blagoj vatri, a zatim smesu sipajte u silikonske kalupe. Ostavite smesu da odstoji 24h i vaša krema će biti spremna za upotrebu.

divac stipendije
spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
Hristina Jeremić
Hristina Jeremić
Diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti. Oduševi me lepa reč i kvalitetna muzika. Pospešujem blogovanje. U slobodno vreme umetnica.

49. FEST od 7. do 16. maja

Šest srpskih filmova i dve manjinske koprodukcije na 49. FEST-u Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do...

Rezultati konkursa za besplatnu izradu sajta

Spektrum kooperativa i portal Izrada sajta raspisali su u decembru prošle godine konkurs za besplatnu izradu sajta za humanitarne i društveno korisne projekte. Kriterijumi prema...

10 razloga zbog čega je pešačenje dobro za vašu dušu

Postoji dosta istraživanja koja nam govore da je pešačenje dobro za nas. Kao oblik vežbe, ne postoji ništa bolje od žustrog penjanja da biste...
error: Content is protected !!