Nik Kirjos: Novak nas je pomagao tokom požara

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Australijska teniska zvezda Nik Kirjos nastavio je da brani Novaka Đokovića nakon što je srpski as ove nedelje priveden pri ulasku u Australiju.

Đoković, devetostruki šampion Australijan opena, bori se da ostane u Australiji nakon što je stigao u Melburn tvrdeći da je dobio medicinsko izuzeće, pre nego što mu je zabranjen ulazak.

Ovaj 34-godišnjak nalazi se u hotelu za pritvor imigranata u Melburnu uoči sudskog saslušanja u ponedeljak na kojem će pokušati da ospori odluku o ukidanju njegove vize.

Dok Kirjos priznaje svoje prethodne kontroverze sa Đokovićem – on je prošle godine javno nazvao svetskog broj 1 „budalom“ – rekao je da je važno zapamtiti njegov doprinos Australiji, uključujući i njegovu donaciju za obnovu nakon požara 2020.

„Samo želim da se to završi. Saosećam sa njim. To što se dešava nije baš humano, zar ne?“, rekao je Kirjos novinarima.

„Da se radi o običnoj osobi, ne bi morao da se bave ovim medijskim sranjima.

„Njegov život je verovatno već dovoljno težak takav kakav jeste. Znam kako je to. Samo se nadam da će se uskoro sve srediti.

„Ne znam da li se razumemo. Ali to je ono što je smešno kod mene i Novaka. Bili smo prijatelji. Vežbali smo zajedno na događajima, a opet, mediji su nas razdvojili.

„Preuveličali su mnogo toga, i sada izgleda gotovo 30 puta gore, iako to zaista nije bilo tako loše.

„Sećam se da je Novak bio jedan jedini igrač kada sam bio mlad koji mi je prišao i rekao ako ti ikada nešto zatreba, slobodno mi se obrati, a ja ću biti spreman da ti pomognem.

„Zajedno smo vežbali u Rimu. Jednog dana sam zaboravio cipele za vežbanje u Rimu i na kraju sam igrao u Air Force Ones-u i zapravo sam ga pobedio u setu.

„On je nama pomogao. Tokom požara, on nam je pružao podršku, pomagao nam je. Tako brzo smo to zaboravili.

„Nije morao to da uradi. Većina sportista to ne bi uradila. Oni su sebični, većina sportista jeste. Ne zaboravljam to.

Spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa (www.spektrum.rs) – programerska, marketinška i SEO firma.

„Mogao bih ovo da iskoristim kao reklamni trik. Mogao bih samo da se složim sa opštim raspoloženjem i kažem ‘Da, to što je Novak uradio nije dobro’.

„Ali mislim da to nije u redu. Koristim ovo kao platformu da kažem da moramo da radimo bolje. Moramo da budemo bolji.“

Kirjos je rekao da je Đokovićevo učešće od vitalnog značaja za uspeh sporta i Australijan opena.

„Za sport nam je potreban ovde. Tako je jednostavno“, rekao je Kirjos.

„On je jedan od najuticajnijih sportista svih vremena. Za sport, kao što sam rekao, ako je spreman i dozvoljeno mu je da igra, na neki način, mislim da je to dobro za naš sport uz svu ovu pažnju.

„Sve što kažem je da ako mu bude dozvoljeno da igra Australijan open, ne želim da mu se nađem na putu. Računam da će biti ljut, veoma odlučan da igra dobro i da uzvrati svima.“

„Ovo je samo dodatno gorivo za njega. Po mom mišljenju, svi znamo koliko je dobar takmičar. Ne postaje se tako veliki šampion, a da ne umeš da savladaš ovakve nedaće.“

„Siguran sam da je prebrodio mnogo izazovnijih vremena nego da provede još nekoliko dodatnih dana u hotelskoj sobi“.

„Vidite, sve što kažem je da će biti opasan ako bude na terenu na Australijan openu.“

„Ne želim trenutno da igram protiv njega, to je sigurno. Taj zadatak može da ima neko drugi.“

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!