Movanas – primenjeno slikarstvo

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Brend Movanas je zapažen kao jako unikatan brend, specifican po tome što slikarstvo primenjuje na razne nosive i svakodnevno upotrebljive predmete. Prvo smo primetili da je brend počeo da se bavi unikatnom izradom ženskih čarapa, tačnije oslikavanjem različitih prizora i dekorativnim paternima, a kasnije smo otkrili da se taj likovni rukopis prenosi i na razne upotrebljive predmete poput tacnica, šoljica, kao i štampani materijali poput pozivnica, plakata isl.

Takođe, primećujemo da su materijali koje koristi brend Movanas jako luksuzni, kvalitetni i veoma originalni. Pošto smo se zainteresovali za rad brenda, odlučili smo da otkrijemo što više detalja i da razgovaramo sa kreatorkama brenda.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Ko stoji iza brenda Movanas? Ko su te umetnice?

Brend Movanas su osnovale sestre Marija i Jovana. Naziv je nastao spajanjem delova naših imena i prezimena. Jovana je završila grafički dizajn na Fakultetu Umetnosti, ali je u svom radu oduvek bila više naklonjena slikarstvu. Marija je završila menadžment na FON-u i radi na administrativnim i marketinškim poslovima u okviru brenda, ali od detinjstva se bavi fotografijom, pa radi i foto editorijale, proizvodne fotografije i video zapise. Tako povezujemo sve talente, veštine i znanja. Uloge su podeljene, ali ne striktno, nekada i Jovana radi fotografiju, pošto se i sama bavi fotografijom, a Marija ponešto oslikava ili učestvuje u osmišljavanju dizajna. Sve radimo u dogovoru. Imamo različite umetničke izraze i ukuse i onda kombinacija svega toga daje najbolji rezultat.

Kada je nastao Brend?

Brend je nastao 2009 godine. U početku su uglavnom prijatelji i prijatelji prijatelja kupovali naše radove, a onda smo polako počele da širimo krug, izlagale na sajmovima umetničkih i ručnih radova, sve više se prezentovale na internetu, a povremeno i u novinama i na televiziji.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Čime se sve brend bavi?

Ono što je u biti našeg brenda je primenjeno slikarstvo, a medijumi su razni. Ono što nam je od početka najveće uzbuđenje je oslikavanje čarapica, tome smo posvetile najviše pažnje, ali smo eksperimentisale i sa ostalim odevnim predmetima i širile asortiman. Oslikavamo i šalove, ogrtače, grejače za ruke, haljine, suknje, haljinice za devojčice, venčanice, pojaseve, majice, bluze… Onda smo odlučile da malo ulepšamo i kućni prostor i počele da oslikavamo šoljice, šolje, tanjire, posude… Posebno su nam interesantni setovi za poklon za nju i njega, recimo dve šoljice koje su povezane motivima i pričaju njihovu priču. Pored unikatnih ručno slikanih radova, sada uvodimo i štampane proizvode, ali i ovde održavamo istu nit – primenjeno slikarstvo. Svaki dizajn je ručno slikan na papiru, zatim fotografisan i pripremljen za štampu. Trenutno imamo u ponudi notes, pozivnice za venčanja i druge događaje, čestitke, ali planiramo da uradimo još mnogo toga, pripreme su u toku pa će naši pratioci uskoro moći da vide novitete.

Kakvi su planovi za budićnost?

Kao što u narodu postoji izreka vezano za malu i veliku decu, to važi i za firme – mala firma mala briga, velika firma velika briga, zato nigde ne žurimo, ne postavljamo velike ciljeve ispred sebe, već uživamo u putu, a videćemo gde će nas odvesti. Ono što bismo volele da uradimo je da napravimo svoju internet prodavnicu, gde bi ponuda bila preglednija a kupovina olakšana. Zatim da se malo više posvetimo dečijim kolekcijama, kao i poslovnom i školskom programu. Ali i dalje bi oslikane čarapice bile na najvažnijoj poziciji u našem stvaralaštvu. Trenutno se fokusiramo na domaće tržište, izvoz u inostranstvo ostavljamo za malo kasnije.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Gde se mogu pogledati i kupiti proizvodi brenda Movanas?

Sada prodajemo isključivo preko interneta, najviše preko društvenih mreža. Vaši čitaoci mogu videti skoro sve naše radove na Facebook stranici – Movanas, Instagram profilu – @movanas.design, kao i na našem sajtu – www.movanas.com.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!