Movanas – primenjeno slikarstvo

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Brend Movanas je zapažen kao jako unikatan brend, specifican po tome što slikarstvo primenjuje na razne nosive i svakodnevno upotrebljive predmete. Prvo smo primetili da je brend počeo da se bavi unikatnom izradom ženskih čarapa, tačnije oslikavanjem različitih prizora i dekorativnim paternima, a kasnije smo otkrili da se taj likovni rukopis prenosi i na razne upotrebljive predmete poput tacnica, šoljica, kao i štampani materijali poput pozivnica, plakata isl.

Takođe, primećujemo da su materijali koje koristi brend Movanas jako luksuzni, kvalitetni i veoma originalni. Pošto smo se zainteresovali za rad brenda, odlučili smo da otkrijemo što više detalja i da razgovaramo sa kreatorkama brenda.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Ko stoji iza brenda Movanas? Ko su te umetnice?

Brend Movanas su osnovale sestre Marija i Jovana. Naziv je nastao spajanjem delova naših imena i prezimena. Jovana je završila grafički dizajn na Fakultetu Umetnosti, ali je u svom radu oduvek bila više naklonjena slikarstvu. Marija je završila menadžment na FON-u i radi na administrativnim i marketinškim poslovima u okviru brenda, ali od detinjstva se bavi fotografijom, pa radi i foto editorijale, proizvodne fotografije i video zapise. Tako povezujemo sve talente, veštine i znanja. Uloge su podeljene, ali ne striktno, nekada i Jovana radi fotografiju, pošto se i sama bavi fotografijom, a Marija ponešto oslikava ili učestvuje u osmišljavanju dizajna. Sve radimo u dogovoru. Imamo različite umetničke izraze i ukuse i onda kombinacija svega toga daje najbolji rezultat.

Kada je nastao Brend?

Brend je nastao 2009 godine. U početku su uglavnom prijatelji i prijatelji prijatelja kupovali naše radove, a onda smo polako počele da širimo krug, izlagale na sajmovima umetničkih i ručnih radova, sve više se prezentovale na internetu, a povremeno i u novinama i na televiziji.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Čime se sve brend bavi?

Ono što je u biti našeg brenda je primenjeno slikarstvo, a medijumi su razni. Ono što nam je od početka najveće uzbuđenje je oslikavanje čarapica, tome smo posvetile najviše pažnje, ali smo eksperimentisale i sa ostalim odevnim predmetima i širile asortiman. Oslikavamo i šalove, ogrtače, grejače za ruke, haljine, suknje, haljinice za devojčice, venčanice, pojaseve, majice, bluze… Onda smo odlučile da malo ulepšamo i kućni prostor i počele da oslikavamo šoljice, šolje, tanjire, posude… Posebno su nam interesantni setovi za poklon za nju i njega, recimo dve šoljice koje su povezane motivima i pričaju njihovu priču. Pored unikatnih ručno slikanih radova, sada uvodimo i štampane proizvode, ali i ovde održavamo istu nit – primenjeno slikarstvo. Svaki dizajn je ručno slikan na papiru, zatim fotografisan i pripremljen za štampu. Trenutno imamo u ponudi notes, pozivnice za venčanja i druge događaje, čestitke, ali planiramo da uradimo još mnogo toga, pripreme su u toku pa će naši pratioci uskoro moći da vide novitete.

Kakvi su planovi za budićnost?

Kao što u narodu postoji izreka vezano za malu i veliku decu, to važi i za firme – mala firma mala briga, velika firma velika briga, zato nigde ne žurimo, ne postavljamo velike ciljeve ispred sebe, već uživamo u putu, a videćemo gde će nas odvesti. Ono što bismo volele da uradimo je da napravimo svoju internet prodavnicu, gde bi ponuda bila preglednija a kupovina olakšana. Zatim da se malo više posvetimo dečijim kolekcijama, kao i poslovnom i školskom programu. Ali i dalje bi oslikane čarapice bile na najvažnijoj poziciji u našem stvaralaštvu. Trenutno se fokusiramo na domaće tržište, izvoz u inostranstvo ostavljamo za malo kasnije.

Fotografija je vlasništvo brenda Movanas

Gde se mogu pogledati i kupiti proizvodi brenda Movanas?

Sada prodajemo isključivo preko interneta, najviše preko društvenih mreža. Vaši čitaoci mogu videti skoro sve naše radove na Facebook stranici – Movanas, Instagram profilu – @movanas.design, kao i na našem sajtu – www.movanas.com.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!