Mesta koja morate obići u Beogradu tokom leta

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ako se odlučite da srpsku prestonicu posetite tokom leta, jedno je sigurno – imaćete mnogo sadržaja na raspolaganju! Iako nema more, Beograd je sjajna letnja destinacija, jer je ovaj grad sve skrojio za ugođaj i dobar provod gostiju iz okoline ali i čitavog sveta.

Pred vama je mali letnji vodič kroz Beograd, koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite sve mogućnosti koje su tokom leta dostupne u srpskoj prestonici. Pogledajte naše predloge!

Splavovi – centar dobrog letnjeg provoda u Beogradu

Ne možete doći u Beograd tokom leta, a da se ne spustite do reke na neke od najlepših prestoničkih splavova. Ukoliko želite nezaboravni noćni provod posetite mesta kao što je splav Kartel u kome se pušta najpopularnija muzika, a uz to gostuju i sjajni muzičari koji provod dovedu do usijanja.

Ukoliko ste za nešto laganiju opciju, možete odabrati splavove restorane, gde možete večerati sa prijateljima, barove, u kojima se služe najlepši kokteli uz zalazak sunca, ili splavove na kojima možete uživati uz akustične svirke.

Nema greške sa odlaskom na reku jer tamo vas čeka zabava i provod za sve ukuse!

Sava promenada i Beton hala – za najlepše zalaske sunca

Još uvek se ne odvajamo od reke, pa ćemo vam tako predložiti da prošetate velelepnim beogradskim šetalištem Sava Promenada, obratite pažnju na niz ugostiteljskih objekata i sadržaja koji su tu izgrađeni, a da vaša krajnja destinacija bude Beton hala – idealan kutak za sve koji žele da sednu na kafu, piće, ili večeru pored reke.

Iz nekog od pregršt luksuznih ugostiteljskih objekata u Beton hali imaćete prelep pogled na šetalište, Novi Beograd, i zalazak sunca. Predlažemo da sednete u baštu nekog od lokala kako biste mogli da u potpunosti uživate u prizoru, međutim, sve i da izaberete da sjednete unutar nekog od restorana u Beton hali nećete pogrešiti – enterijer svakog ostavlja bez daha.

Botanička bašta Jevremovac – oaza mira usred gradske vreve

Jedan od najleših zelenih kutaka u Beogradu smešten je u jednoj od najprometnijih gradskih ulica – Takovskoj. Ipak, botanička bašta Jevremovac jedno je od najlepših mesta u gradu gde se možete opustiti, disati punim plućama, odmoriti oči u moru zelenila i naučiti mnogo o različitim biljnim vrstama.

U botaničkoj bašti je svaki kutak fotogeničan i instragramičan, pa možete napraviti i predivne fotografije za društvene mreže i za uspomenu.

Ada Međica – egzotika u srpskoj prestonici

Ako hoćete da dođete u Beograd, a da na trenutak zaboravite da ste u njemu savetujemo da odete na Adu Međicu. Do ovog ostrva dolazi se brodićem, i to sa Ade Ciganlije ili Savskog keja na Novom Beogradu. Cena povratne karte je 200 dinara, a u jednom smeru 150 dinara.

Čamčić će vas iskrcati ili u plažni bar ili na samo ostrvo koje možete istražiti. Čamci dolaze do obale Ade Međice svako malo, pa možete ovde ostati celi dan, ili svratiti na par sati.

Topčiderski park – idealno mesto za piknik

Ako uživate u letnjim aktivnostima na otvorenom predlažemo vam da organizujete piknik u Topčiderskom parku. Velika uređena zelena površina idealna je da skupite prijatelje i organizujete piknik ispod debele hladovine.

Osetite ritam grada koji je malo usporeniji nego u centru, i doživite Beograd iz sasvim novog ugla.

zgrada

Zemunski kej – zaljubite se u duh Zemuna

Zemun je kao grad u gradu, pa svako ko poseti ovu beogradsku opštinu ubrzo uoči da ima potpuno drugačiju energiju i ritam života. Mi vam savetujemo da jedno letnje veče provedete baš ovde!

Prošetajte pored Dunava, dok se oko vas prepliću mirisi kuvanog kukuruza, šećerne vune i kokica, a u pozadini se čuju zvukovi luna parka i svirki u kafićima – imaćete osećaj kao da ste na moru!

U tom duhu sedite u neki od restorana kraj reke, gde će vam poslužiti najbolju rečnu ribu uz varivo i belo vino. Ako se zadesite u vreme svirke, čitav ugođaj će “začiniti” akustični zvuk tamburice.

Autentično iskustvo koje nikako ne bi trebalo propustiti, a pogotovo ne leti! Šetnju možete produžiti, te svratiti i do Gardoša!

Kupalište Lido i Veliko ratno ostrvo

Veliko ratno ostrvo nalazi se na samom ušću Dunava i Save, a zaštićen je prirodni rezervat zbog velikog broja ptičijih vrsta. Na jednoj od njegovih obala nalazi se kupalište Lido, do koga možete doći iz Zemuna čamčićem.

Nadamo se da ćete posetiti bar neku od lokacija koje smo vam predložili, i da ćete ponijeti nove nezaboravne uspomene iz srpske prestonice!

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!