Ljubav goji!!!!

Naučnici su otkrili da su parovi koji se iskreno vole skloni gojenju.

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ideja da srećni parovi postaju gojazniji kada se vole zvuči čudno ali postoje dokazi koji podržavaju ovu tvrdnju. Prema nekolicini studija, parovi koji sebe smatraju srećnima i zadovoljnima u vezi ili brakovima skloniji su dobijanju na težini.

spektrum kooperativa

 

Bračni drugovi dobijaju na težini

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet Severne Karoline vodilo je evidenciju telesne težine više od 8 hiljada ljudi i donelo zaključak da udata žena u proseku može da dobije 10 kilograma tokom prvih 5 do 6 godina braka. Sem toga, žene koje su živele sa svojim partnerima ali nisu bile udate dobijale bi 9 kilograma dok bi žene koje su bile u vezi ali nisu živele sa svojim partnerom dobijale samo 6 kilograma.

Studija je takođe pokazala da su muškarci dobijali na težini pošto bi ušli u vezu i da su muškarci koji su živeli zajedno sa svojom drugom polovinom više od dve godine bili dvaputa skloniji da dobiju više od 10 kilograma nego muškarci koji nisu živeli sa svojom partnerkom.

Studija je donela zaključak da postoji snažna veza između romantične veze i broja rezultata koji su povezani sa gojaznošću. Ipak, iako je dobijanje na težini bilo očigledno u dugoročnoj romantičnoj vezi, postojalo je i značajno redukovanje pušenja i korišćenja alkohola što je pokazalo sklonost parova da teže zdravijem načinu života.

Skoro venčani parovi

Dodatna istraživanja sproveo je Nacionalni institute zdravlja kako bi ustanovio da li je dobijanje na težini u skoro venčanim parovima bilo pozitivni ili negativni odraz njihove sreće. Studija je pratila parove koji su bili venčani više od 4 godine i ispitivao je njihovo emocionalno zdravlje i nivoe stresa. Ustanovljeno je da su parovi koji su nedavno bili srećno venčani dvaputa više skloniji dobijanju kilograma dok su parovi koji su izjavili da nisu baš srećni sa svojim bračnim partnerom bili manje skloni dobijanju na težini.

Studija je donela zaključak da su srećni parovi u većoj meri dobijali na težini jer nisu imali potrebu da privuku nekog drugog partnera i osećali su se zadovoljnijim svojim izgledom. Dok parovi koji su se osećali nesrećnijim u svojoj vezi nisu mogli da se ugoje zbog stresa. Ipak, srećnim parovima koji su dobijali na težini bilo je preporučeno da misle na indeks svoje telesne mase iz zdravstvenih razloga a ne zbog izgleda.

Gojenje je zarazno

Studija koju je sproveo Medicinski žurnal Nove Engleske pokazala je da je dobijanje na težini zarazno među bračnim parovima. Ako bi jedan partner dobio na težini, drugi partner bi imao 37 odsto šansi da se takođe ugoji. To bi se događalo zato što bi se oni prilagođavali na iste navike s obzirom na to da bi toliko vremena provodili zajedno. Dok bi parovi koji bi bili nesrećni u svojoj vezi manje vremena provodili zajedno pa bi postalo teže da se međusobno naviknu na iste navike u ishrani.

ljubav goji

 

Važno je znati da iako su ove studije sprovedene od zdravstvenih stručnjaka, one pokazuju samo delimičan aspekt i ne mogu važiti za svakoga. Uvek ima izuzetaka i ukoliko se vaš partner nije ugojio, to ne znači da je nesrećan. Ove studije su sprovedene kako bi se razumela situacija bračnih parova radi efektnije borbe protiv gojaznosti.

Vrlo je važno da međusobni uticaj među parovima bude pozitivan u razvijanju zdravih prehrambenih navika bez obzira na telesnu težinu kako bi tokom ostatka života uživali u međusobnom društvu.

POVEŽITE SE S NAMA

3,580FansLike
198FollowersFollow
11FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
prvi na guglu
izrada sajta
Agencija za nekretnine
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Koncert za KOJU: Bajaga i instruktori, YU grupa, Točak, Partibrejkers, Straight Mickey and the Boyz i Čutura

Novi koncert podrške Dušanu Kojiću Koji  petak, 20. mart 2020. u 20:00 Hala sportova ,,Ranko Žeravica" U okviru četvrtog izdanja Kontakta biće nastavljen serijal koncerata ZA KOJU!  Na koncertu podrške...

Svaki dan je dan za dobro vino

Rado ćemo vas podsetiti zasto je vino zdravo, a još radije preporučiti dobro vino u prijatnom ambijentu. Navešćemo nekoliko razloga zašto je vino korisno, ako...

‘Kada kamen poleti’ – zbirka poezije Damira Nedića

Kada kamen poleti - Damir Nedić Godina izdanja: 2019 UK `Koraci` Kragujevac Kada kamen poleti je treća po redu pesnička knjiga kragujevačkog autora Damira Nedića. Dosledan svom ubeđenju...
error: Content is protected !!