Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE ove godine biće održan od 25. do 29. septembra, zbog epidemiološke situacije delimično u Bioskopu LKC i sali Narodnog pozorišta, a delimično na onlajn platformi – www.mojoff.net/leskovacfilmfestival.

Ovakva odluka doneta je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa. Leskovačka publika filmove će moći da prati u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra i u Narodnom pozorištu, uz poštovanje svih mera zaštite od kovida 19, dok će gledaoci iz Srbije i regiona moći da gledaju na navedenoj onlajn platformi.

Festival će biti otvoren u petak, 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Nakon ceremonije otvaranja, van konkurencije, biće prikazan film “Ime naroda” Darka Bajića.

U glavnom takmičarskom programu 13. LIFFE festivala biće prikazano dvanaest filmova iz regiona, od kojih dve srpske premijere, bosanskohercegovački filma “Koncentriši se baba” reditelja Pjera Žalice i slovenački “Igor i Rosa” čiju režiju potpisuje Katja Colja.

Na onlajn platformi biće prikazano 19 filmova svrstanih u tri kategorije, dok će u okviru pratećeg programa biti priređene izložbe, održane promocije knjiga i tribine “U krupnom planu” na kojima će govoriti glumci Milena Pavlović i Gordan Kičić.

Festival će biti zatvoren u utorak, 29. septembra u 20:35 sati u Narodnom pozorištu dodelom nagrada, o kojima će odlučivati žiri u sastavu Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš, rediteljke i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade “Živojin Žika Pavlović” za afirmaciju filmske umetnosti u svetu je naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Smrt umetnosti, živela umetnost!”

19. BIJENALE UMETNOSTI U PANČEVU Devetnaesta po redu manifestacija Bijenale umetnosti, pod nazivom „Smrt umetnosti, živela umetnost!“ biće održana od 31. oktobra do 27. novembra...

Rano otkrivanje karcinoma dojke spašava zivot: Otkrivamo vam sve što niste znali o pregledu dojki

Karcinom dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. U Srbiji po statistici od ove bolesti oboli...

Konkurs za besplatnu izradu sajta

Spektrum kooperativa i portal Izrada sajta raspisali su konkurs za besplatnu izradu sajta za humanitarne i društveno korisne projekte. Spektrum kooperativa je programerska, marketinška i SEO firma. Kriterijumi prema...
error: Content is protected !!