Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE ove godine biće održan od 25. do 29. septembra, zbog epidemiološke situacije delimično u Bioskopu LKC i sali Narodnog pozorišta, a delimično na onlajn platformi – www.mojoff.net/leskovacfilmfestival.

Ovakva odluka doneta je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa. Leskovačka publika filmove će moći da prati u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra i u Narodnom pozorištu, uz poštovanje svih mera zaštite od kovida 19, dok će gledaoci iz Srbije i regiona moći da gledaju na navedenoj onlajn platformi.

Festival će biti otvoren u petak, 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Nakon ceremonije otvaranja, van konkurencije, biće prikazan film „Ime naroda“ Darka Bajića.

U glavnom takmičarskom programu 13. LIFFE festivala biće prikazano dvanaest filmova iz regiona, od kojih dve srpske premijere, bosanskohercegovački filma „Koncentriši se baba“ reditelja Pjera Žalice i slovenački „Igor i Rosa“ čiju režiju potpisuje Katja Colja.

Na onlajn platformi biće prikazano 19 filmova svrstanih u tri kategorije, dok će u okviru pratećeg programa biti priređene izložbe, održane promocije knjiga i tribine „U krupnom planu“ na kojima će govoriti glumci Milena Pavlović i Gordan Kičić.

Festival će biti zatvoren u utorak, 29. septembra u 20:35 sati u Narodnom pozorištu dodelom nagrada, o kojima će odlučivati žiri u sastavu Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš, rediteljke i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu je naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!