Koja sigurnosna vrata kupiti?

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Da li znate da rezultati istraživanja na temu provala u kućama i stanovima ukazuju da se najčešći upadi i provale dešavaju kroz ulazna vrata, i to čak preko 80%? Pored kvalitetnih prozora, garažnih vrata (ukoliko postoji garaža), sigurnosnih kamera i alarma najbitnije je imati kvalitetna sigurnosna vrata.

S obzirom da istražujete koja sigurnosna vrata da kupite, sigurni smo da ste svesni opasnosti od provala i da je došlo vreme da zamenite ulazna vrata. Pročitajte tekst do kraja, pokušaćemo da vam otklonimo dilemu koja sigurnosna vrata su najbolja za vaše potrebe.

ZAŠTO POSTAVITI SIGURNOSNA VRATA, A NE KLASIČNA?

Naravno, sigurnost je na prvom mestu, a u poređenju sigurnosnih i standardnih drvenih ili PVC ulaznih vrata, sigurnosna vrata pružaju neuporedivo viši nivo zaštite. Izborom kvalitetne sigurnosne brave, zaštita je još veća.

Zbog činjenice da je obijanje i nasilno otključavanje kvalitetnih sigurnosnih vrata gotovo nemoguće, lopovi kada ugledaju sigurnosna vrata na objektu odustaju od provale, u velikom broju slučajeva.

Kvalitetna sigurnosna vrata se izrađuju od više slojeva, a osnovu čini konstrukcija od čelika. Unutrašnji deo vrata ispunjen je vunom, što dodatno doprinosi boljoj termo i zvučnoj izolaciji.

KAKO IZABRATI KVALITETNA SIGURNOSNA VRATA?

Morate znati da nisu sva sigurnosna vrata istog kvaliteta. Razlika je pre svega u materijalu, ali i u proizvođaču, zato dobro obratite pažnju pri kupovini. Sigurnosna vrata se ne kupuju svakog meseca, to je dugoročna investicija.

Prvo na šta bi trebali da obratite pažnju je izbor proizvođača. Vremenom sve više ima raznih proizvođača sigurnosnih vrata širom Srbije, ali ukoliko ste iz Beograda ili okoline, naša preporuka je firma “Talaris Engineering”. Susreli smo se sa nekoliko njihovih kupaca i do sada nismo čuli negativne komentare.

Ukoliko izaberete Talaris, ne morate brinuti o samoj izradi i materijalu, jer koriste isključivo proverene sirovine. Osnova vrata su od čelika, unutrašnjost je popunjena mineralnom vunom ili papirno-stiropornim saćem, ugrađuju jednu ili dve sigurnosne brave (po vašem izboru). Tako izrađena vrata ne mogu biti laka, tako da ako budete negde proveravali, kada primetite da su vrata laka znajte da nisu kvalitetna.

Ne dajte da vas cena zavara, kvalitetna sigurnosna vrata moraju biti minimalno duplo skuplja od standardnih vrata. Pored materijala izrade vrata i sigurnosne brave, ukupna cena zavisi i od ugrađene dodatne opreme (opšivke, automat za samozatvaranje, mikrokamere, itd).

PONUDA TALARIS SIGURNOSNIH VRATA

Talaris u svojoj ponudi ima 8 vrsta sigurnosnih vrata, u rasponud od 30.000rsd do 66.000rsd. Mi ćemo u ovom tekstu izvodjiti 3 najprodavanija modela.

Tal 2 – Među najprodavanijim modelima zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta. Izrađena od dvostrukog čeličnog lima (debljine 0,6mm) koji je plastificiran, a ispunjen papirno-stiropornim saćem. Štok je takođe napravljen od čeličnog lima i takođe je plasificiran. Opremljena su sa dve nezavisne brave sa kodiranim cilindrima. Dolaze u dve dimenzije (900x2200mm i 1000x2050mm) i u dve boje (glatko bela i braon sa dezenom drveta).

Pocket – Najprodavanija u srednjem cenovnom rangu. Izrađena su od čeličnog lima (debljine 0,8mm), 2 vertikalna i 2 horizontalna omega profila. Obloga je izrađena od MDF-a (možete ih pronaći u više boja i dezena), a ispunjena su mineralnom vunom. Štok vrata je izrađen od isprofilisanog čeličnog lima koji je plastificiran, a na štoku se nalaze 3D šarke.

Klasik 50 – Najskuplji ali i najkvalitetniji proizvod, a oni koji znaju šta znači ulagati u sigurnost, obično se opredele baš za ovaj model. Krilo vrata je izrađeno od table čeličnog lima debljine 1,2mm koja je po obodima ojačana. U krilu se nalaze 2 vertikalna i 2 horizontalna omega profila, a ispunjeno je mineralnom vunom. Vrata su obložena dekorativnim oblogama koje mogu biti od HDF ili MDF ploča. Poseduju jednu sigurnosnu bravu sa kasa ključem ili bravu sa kodiranim cilindrom, a zabravljivanje se vrši u 6 pozicija.

PORUČITE SIGURNOSNA VRATA

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da pre svega shvatite koliko je važno imati sigurna i kvalitetna vrata, a i da smo vam olakšali odabir proizvođača. Nismo tek tako odlučili da vam preporučimo “Talaris”, ova firma iza sebe ima preko 1000 zadovoljnih kupaca u prethodnih 15 godina.

Na njihovom sajtu “talaris.rs” možete pronaći više o sigurnosnim vratima i informacije o svakom modelu vrata posebno. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja, budite slobodni da ih kontaktirate, odgovoriće na sve vaše zahteve.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!