KAKO FUNCIONIŠU ZEBRA ZAVESE NA VAŠIM PROZORIMA

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

U poslednjih nekoliko godina, zebra zavese su potpuno promenile izgled naših prostorija. Ova unikatno napravljena platna su zapravo pravi spoj modernog ali i elegantnog rešenja za svaki stambeni ili poslovni prostor. Međutim, velika većina zapravo susreće prvi put sa ovim zavesama i mi Vam pomažemo da razumete kako funkcionišu ovi mehanizmi.

Zebra zavese se mogu okačiti na sve vrste prozora i ona predstavljaju tekstilna platna koja su izrađena posebnim mašinskim metodama. Zapravo, struktura samog materijala je veoma primaljiva jer se može uklopiti uz gotovo sve vrste enterijera.

Mehanizam se zapravo pokreće na lančić i platno se vertikalno pomera gore ili na dole, u zavisnosti od Vaših želja. Ovaj način pokretanja je vrlo sličan načinu pokretanja roletni jer mehanizam možete zaustaviti u svakom trenutku.

Svaki model zebra zavesa se može okačiti na zid, plafon ili na sam okvir prozora. Sve u zavisnosti koja pozicija Vama najviše odgovara i koliko Vam mogućnosti dozvoljavaju. Ovo svakako predstavlja jedno moderno rešenje koje se može naći na prozorima Vašeg enterijera.

KAKO SE POMERAJU ZEBRA PLATNA

Ovo pitanje je veoma često, ali je zato i objašnjenje veoma jednostavno. Naime, kada se zebra zavesa spušta ili podiže, iz njenog mehanizma ne izlazi jedno, već dva platna. Na taj način platna počinu da se paralelno kreću jedan pored drugog i da prave takoznavana dan i noć preklapanja.

U ovom slučaju je veoma bitno napomenuti da se zebra platna prave od punih i providnih materijala. Na taj način se u svakom tretnutku može dozvoliti da sunčani zraci uđu u Vašu prostoriju. Ako Vam smeta sunčeva svetlost, jednim pomeranjem možete preklopiti platna i napraviti mrak u prostoriji.

Mehanizam koji pokreće ova platna je od aluminijuma i što je veći mehanizam, Vaše zavese će se elegantnije spuštati. Voma je bitno napomenuti da zabra platna mogu da se kupe u svim bojama, šarama ali i dezenima. Iz tog razloga ova vrsta zavesa može da krasi svaki enterijer.

zavese-na-prozorima

OD ČEGA SE SVE PRAVE ZEBRA ZAVESE

Zebra zavese se prave od više različitih vrsta materijala. Što je materijal prirodniji, zavesa će svakako izgledati elegantnije ali će u isto vreme biti i skuplja. Materijali koji su dostupni na tržištu su: pamuk, svila, lan, viskoza ali i poliester. Kod zebra zavesa nije pravilo da skuplje uvek izgleda bolje, već sasvim može biti obrnuto. 

Uvek možete izabrati jednobojne materijale od poliestera koji veoma moderno i jednostavno izgledaju. Za neke luksuznije ili stilske prostorije, tu su i viskozni modeli zavesa koji se mogu naći u desetinama različitih modela. Jednostavno, najbitnije je da uvek uparite zebra zavesu sa tipom nameštaja, parketa ili bojom zidova. Na taj način dobićete pravo usklađivanje ali i notu elegantnosti u Vašem enterijeru.

KAKO PRONAĆI PRAVI IZBOR ZA VAŠ ENTERIJER

Ako ste neodlučni na koji način zapravo želite da opremite Vaš enterijer, ne brinite ništa. D-art Collection je opremio veliki broj enterijera sa zebra i rolo zavesama. Postoji mnogo raznolikih rešenja koja mogu ukrasiti Vaš stambeni ili poslovni prostor na razne načine.

Za sve informacije i besplatne konsultacije možete kontaktirati tim dizajnera koji će Vam pomoći da Vaše rolo ili zebra zavese naprave pravi akcenat na Vašim prozorima. Rolo zavese su praktični mehanizmi i modernog su dizajna i pravo su rešenje za opremanje svih vrsta prostorija u Vašem smeštaju. Imajte na umu da u prodaji postoji preko četristo različih modela platna u gotovo svim bojama.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!