Predstavljamo vam inovativni dizajn Hota Hota naušnica

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Od kada se pojavio na tržištu 2013. godine brend Hota Hota nas neprestano osvaja svojim originalnim konceptom koji se može sažeti u tri ključne reči: harmonija, elegancija, minimalizam. Zavodljivost jednostavnih linija Hota Hota nakita zapravo naglašava zavodljivost ljudskog tela, jer su naušnice, nakit za šaku ili ogrlice dizajnirani da budu ergonomski i da skladno prate liniju tela. Upravo je to jedna od ključnih fascinacija u kontaktu sa ovim nakitom: iako na prvi pogled izgleda kao zahtevan za nošenje, u dodiru sa telom stvara čistu harmoniju! Jednom kada ga probate i prilagodite sebi osećaćete se kao da je Hota Hota nakit deo vas samih.

Kreatorima ovog jedinstvenog nakita, primenjenoj umetnici Ani Janković i naučniku Draganu Jankoviću smo postavili nekoliko pitanja u vezi sa nakitom koji stvaraju.

Šta čini ponudu vašeg umetničkog nakita i u kojim aspektima se brend izdvaja od ostalih?

Zaštitni znak po kome je Hota Hota nakit prepoznatljiv na tržištu su naušnice inovativnog dizajna za koje nije potrebno imati probušene uši, kao i ergonomski dizajnirane narukvice za šaku. Tu su takođe narukvice i ogrlice, kao i prstenje sa ravnim linijama koje se često proteže celom širinom šake. Od skoro imamo i aksesoare i muški nakit, gde se izdvajaju šnale za novac i kravatu, a za najsmelije i muške narukvice za šaku.

Kako izgleda proces izrade Hota Hota nakita?

Veliki deo vremena provodimo u pripremi i razmišljanju o detaljima. Ergonomski dizajn je zahtevan, zasniva se na preciznim podacima o merama i obliku ljudskog tela, pa često prvi korak podrazumeva dugotrajno prikupljanje literature, antropometrijskih podataka i tabela pre nego što se uopšte dođe do osmišljavanja dizajna. Znamo da je oblik ušne školjke i njenih delova jedinstven za svaku osobu, kao i da su mere različite u zavisnosti od pola, uzrasta, rase, geografskog porekla i slično, pa je najpre iz svih tih podataka potrebno izračunati koja je to prosečna mera unutar koje budući dizajn mora da se kreće da bi nova naušnica odgovarala svim ili skoro svim ženama uzrasta 20-50 godina. Nakon toga se obraća pažnja na statiku, dinamiku, funkciju, potencijalne tačke oslonca, stabilnost različitih položaja i tek kada je sve to izdefinisano, može da se počne sa fazom crtanja i osmišljavanja dizajna unutar tih zadatih parametara. Na osnovu crteža se potom za svaki model izrađuje prototip, pa za one modele koji „prežive“ se prelazi na osmišljavanje alata koji će se kasnije koristiti pri izradi datog modela.

Posebno nam je drago što smo takvim pristupom uspeli da dođemo do nekoliko inovativnih metoda za stavljanje naušnica koje ne zahtevaju da imate probušene uši, već se oslanjaju isključivo na prirodnu arhitekturu uha. Prilikom stavljanja one prosto svojim oblikom prate oblik ušne školjke dok ne dođu u stabilan položaj.

 

Nakit uglavnom izrađujemo od hirurškog čelika ili srebra koji mogu biti presvučeni dvadestčetvorokaratnom pozlatom, a u poslednje vreme koristimo i titanijum za izradu prstenja. Hirurški čelik nam je posebno zanimljiv kao materijal za izradu nakita jer je vrlo jak, postojan, zadovoljava estetske kriterijume i, što je veoma važno – hipoalrgijski je materijal, pa ga mogu nositi i osobe koje su alergične na druge materijale. Hirurški čelik nije lak za obradu, tako da izrada svakog modela prolazi kroz desetak faza pre nego što stigne do poslednje faze koja uključuje poliranje dijamantskim pastama. Svaki naš komad je ručno izrađen i označen žigom koji je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu. Na kraju, posebnu pažnju posvećujemo prilagođavanju nakita osobi koja ga nosi. Ovaj deo nam je veoma bitan, jer nakit tada dobija lični pečat.

Ko su osobe koje nose Hota Hota nakit?

Najčešće su to osobe sa istančanim estetskim ukusom, koje su sklone inovacijama, sigurne u sebe, osobe koje ne teže da prosto oponašaju ukuse šire okoline već da isprate sopstvenu autentičnost, stil i eleganciju.

Gde sve možemo pogledati i kupiti vaša dizajnerska ostvarenja?

Što se Beograda tiče, edicija sa 24K pozlatom i rose-gold pozlatom se može pronaći u Koncept-u 45.0, široki izbor nakita je prisutan i u Fab living by Una, potom u radnji Muzeja primenjene umetnosti i u Gradstor Design Hub-u. Osim u Srbiji Hota Hota nakit je prisutan i u koncept storovima u Hrvatskoj, Austriji, Španiji i Nemačkoj.

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!