I u Srbiji porast interesovanja za hibridnim i električnim automobilima

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

U Srbiji polako raste interesovanje za hibridne i električne automobile. ,,Prema podacima koje je sajt Polovni automobili dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon, a tu je i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila.”

Samo tokom 2020. broj električnih i hibridnih automobila je znatno porastao. Kod građana se javlja veće interesovanje za hibridne automobile, što nam potvrđuje i  podatak da je čak 564 vozila kupljeno tokom prvih šest meseci ove godine, dok je u tom periodu kupljeno ukupno 16 električnih vozila.

Na sajtu polovni automobili, iako možete naći skroman broj oglasa u okviru hibridnih i električnih automobila, porast interesovanja za ove dve kategorije vozila stalno raste, što potvrđuje i broj oglašavanja u 2020. godini u odnosu na prethodnu godinu. Početkom 2019, na sajtu je bilo oglašeno tek pedesetak polovnih i nekoliko novih hibridnih automobila, i tek jedan električni automobil. Međutim, do juna 2019. godine, broj oglašenih hibridnih automobila je skoro utrostručen, pa je iznosio 139 polovnih i 15 novih automobila. Pored većeg broja oglasa hibridnih automobila, u ovoj godini poraslo je interesovanje i za električne automobile. Dok je u 2019. broj oglasa električnih automobila bio jednocifren, od februara ove godine je u konstantnom porastu, pa je u maju na sajtu bila oglašena prodaja 30 polovnih i jednog novog električnog automobila.

Za one koji žele da kupe električni ili hibridni automobil, moraće da izdvoje veću sumu novca. Što se tiče električnih automobila, u ponudi  je najviše BMV 3, čija se cena kreće od 20.000 do 46.000 evra, dok s druge strane, cene hibridnih automobila su povoljnije i kreću se od 17.000 pa naviše.

Domaća fabrika “Fijat Krajsler automobili” iz Kragujevca predstavila je ,,fiat 500” u električnoj varijanti.

U poslednje vreme, ističe se automobilska marka – ,,tesla” za koju sve više raste interesovanje. Faktori koji utiču na cenu automobila ,,tesla” su model, generacija, godina proizvodnje. Na našem tržištu cena automobila ,,tesla” kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra, dok novi automobil „tesla“ još uvek ne možete da kupite u Srbiji.

Izvor: RTS

vođenje bloga

divac stipendije
spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
Hristina Jeremić
Hristina Jeremić
Diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti. Oduševi me lepa reč i kvalitetna muzika. Pospešujem blogovanje. U slobodno vreme umetnica.

ROSI FEST 2021, 24. januar – 2. februara

Četvrto izdanje međunarodnog festivala klasične muzike „Rosi fest 2021“ održaće se od 24. januara do 2. februara 2021. godine u Beogradu, u skladu sa...

Kako odabrati naziv preduzeća – korisni saveti

Ime je identitet i odraz brenda. Prema tome, izbor poslovnog imena je presudan korak pri započinjanju poslovanja. Određivanje naziva preduzeća može biti prava umetnost, ali...

Kako bi roditelji trebalo da se povežu sa svojom decom – prema mišljenju naučnika

Mnogi ljudi iz celog sveta i dalje rade od kuće, što znači da roditelji provode više vremena nego ikad sa svojom decom. Ali kako...
error: Content is protected !!