I u Srbiji porast interesovanja za hibridnim i električnim automobilima

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

U Srbiji polako raste interesovanje za hibridne i električne automobile. ,,Prema podacima koje je sajt Polovni automobili dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon, a tu je i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila.”

Samo tokom 2020. broj električnih i hibridnih automobila je znatno porastao. Kod građana se javlja veće interesovanje za hibridne automobile, što nam potvrđuje i  podatak da je čak 564 vozila kupljeno tokom prvih šest meseci ove godine, dok je u tom periodu kupljeno ukupno 16 električnih vozila.

Na sajtu polovni automobili, iako možete naći skroman broj oglasa u okviru hibridnih i električnih automobila, porast interesovanja za ove dve kategorije vozila stalno raste, što potvrđuje i broj oglašavanja u 2020. godini u odnosu na prethodnu godinu. Početkom 2019, na sajtu je bilo oglašeno tek pedesetak polovnih i nekoliko novih hibridnih automobila, i tek jedan električni automobil. Međutim, do juna 2019. godine, broj oglašenih hibridnih automobila je skoro utrostručen, pa je iznosio 139 polovnih i 15 novih automobila. Pored većeg broja oglasa hibridnih automobila, u ovoj godini poraslo je interesovanje i za električne automobile. Dok je u 2019. broj oglasa električnih automobila bio jednocifren, od februara ove godine je u konstantnom porastu, pa je u maju na sajtu bila oglašena prodaja 30 polovnih i jednog novog električnog automobila.

Za one koji žele da kupe električni ili hibridni automobil, moraće da izdvoje veću sumu novca. Što se tiče električnih automobila, u ponudi  je najviše BMV 3, čija se cena kreće od 20.000 do 46.000 evra, dok s druge strane, cene hibridnih automobila su povoljnije i kreću se od 17.000 pa naviše.

Domaća fabrika “Fijat Krajsler automobili” iz Kragujevca predstavila je ,,fiat 500” u električnoj varijanti.

U poslednje vreme, ističe se automobilska marka – ,,tesla” za koju sve više raste interesovanje. Faktori koji utiču na cenu automobila ,,tesla” su model, generacija, godina proizvodnje. Na našem tržištu cena automobila ,,tesla” kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra, dok novi automobil „tesla“ još uvek ne možete da kupite u Srbiji.

Izvor: RTS

vođenje bloga

POVEŽITE SE S NAMA

3,909FansLike
234FollowersFollow
izrada sajtova
izrada sajta
prvi na guglu
Hristina Jeremić
Hristina Jeremić
Diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti. Oduševi me lepa reč i kvalitetna muzika. Pospešujem blogovanje. U slobodno vreme umetnica.

10 načina za povećanje prodaje

Verovatno provodite veoma veliki deo svog vremena u planiranju kampanja i stvaranju sadržaja, kako biste došli do većeg broja potencijalnih klijenata ili kupaca. Stalan priliv...

Didroov efekat: Zašto želimo stvari koje nam ne trebaju i šta da radimo u vezi sa tim?

Poznati francuski filozof, Denis Didro, živeo je skoro ceo svoj život u siromaštvu, ali to se sve promenilo 1765. godine. Kad je Didro imao 52....

Saobraćajna pravila za vozače električnih trotineta

Električni skuteri su dobri za životnu sredinu jer njihova upotreba dovodi do smanjene upotrebe automobila. Njihova veća upotreba doprinela bi stvaranju sredine u kojoj...
error: Content is protected !!