I u Srbiji porast interesovanja za hibridnim i električnim automobilima

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

U Srbiji polako raste interesovanje za hibridne i električne automobile. ,,Prema podacima koje je sajt Polovni automobili dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon, a tu je i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila.”

Samo tokom 2020. broj električnih i hibridnih automobila je znatno porastao. Kod građana se javlja veće interesovanje za hibridne automobile, što nam potvrđuje i  podatak da je čak 564 vozila kupljeno tokom prvih šest meseci ove godine, dok je u tom periodu kupljeno ukupno 16 električnih vozila.

Na sajtu polovni automobili, iako možete naći skroman broj oglasa u okviru hibridnih i električnih automobila, porast interesovanja za ove dve kategorije vozila stalno raste, što potvrđuje i broj oglašavanja u 2020. godini u odnosu na prethodnu godinu. Početkom 2019, na sajtu je bilo oglašeno tek pedesetak polovnih i nekoliko novih hibridnih automobila, i tek jedan električni automobil. Međutim, do juna 2019. godine, broj oglašenih hibridnih automobila je skoro utrostručen, pa je iznosio 139 polovnih i 15 novih automobila. Pored većeg broja oglasa hibridnih automobila, u ovoj godini poraslo je interesovanje i za električne automobile. Dok je u 2019. broj oglasa električnih automobila bio jednocifren, od februara ove godine je u konstantnom porastu, pa je u maju na sajtu bila oglašena prodaja 30 polovnih i jednog novog električnog automobila.

Za one koji žele da kupe električni ili hibridni automobil, moraće da izdvoje veću sumu novca. Što se tiče električnih automobila, u ponudi  je najviše BMV 3, čija se cena kreće od 20.000 do 46.000 evra, dok s druge strane, cene hibridnih automobila su povoljnije i kreću se od 17.000 pa naviše.

Domaća fabrika „Fijat Krajsler automobili“ iz Kragujevca predstavila je ,,fiat 500” u električnoj varijanti.

U poslednje vreme, ističe se automobilska marka – ,,tesla” za koju sve više raste interesovanje. Faktori koji utiču na cenu automobila ,,tesla” su model, generacija, godina proizvodnje. Na našem tržištu cena automobila ,,tesla” kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra, dok novi automobil „tesla“ još uvek ne možete da kupite u Srbiji.

Izvor: RTS

vođenje bloga

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!