Emocije i zdravlje uz pomoć Bahovih cvijetnih esencija

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

21. vijek obiluje nepreglednim nizom mnogobrojnih otkrića i dostignuća na svim poljima ljudskog interesovanja i djelovanja. Za očekivati je da naši životi budu mnogo kvalitetniji kao i naše zdravlje nego što je to bio slučaj sa našim precima. Svi smo svjedoci da baš i nije tako.

Svijet u kojem živimo se iz dana u dan sve brže mijenja, a većina nas se muči da održi korak. To nam predstavlja napor, psihički i fizički. Svakodnevno smo izloženi stresu koji u nama pored ostalog izaziva niz negatvnih emocija koje remete naše emotivno – psihičko zdravlje, a vremenom i fizičko. Biti dobro ne znači samo biti funkcionalan, nego se i pored svih izazova modernog života osjećati dobro, zadovoljan sobom i u skladu sa svojim okruženjem. Potrebna nam je harmonija duha i tijela. Međutim, kroz pristup moderne medicine, mi očekujemo da ćemo pijenjem tableta riješiti problem! To je samo suzbijaju simptome, kozmetika, zaboravljamo na osobu koja je iza toga i gubimo zdravorazumski pristup rješenju korjena problema, a bavimo se posljedicama.  Stvara se privid poboljšanja, dobrog stanja ili ozdravljenja. Privid, jer nije došlo do osvješćivanja pravog uzroka niti njegovog rješavanja koji traži promjenu.

Dr. Edward Bach, ljekar, je smatrao da je tradicionalna medicina previše mehanička, da nije u stanju niti želi da uzme u razmatranje ljudsko biće u cjelini niti da poštuje njegovu specifičnost i iindividualnost. Svaki čovjek ima svoju priču, emocije, doživljaje, snove, potrebe itd koji se ne mogu ignorisati.

On je osmislio metod koji koristi esenciju cvijeća 38 biljaka za prevazilaženje negativnih emocija i podržavanje njima suprotnih pozitivnih u cilju postizanja harmonizacije psihe i tijela.

Metod je potpuno prirodan, nema kontraindikacija ni po kojem osnovu, niti nus pojava. Može se koristiti istovremeno sa bilo kojim drugim terapijskim metodom, lijekovima. U suštini ,veoma je jednostavan, ali podrazumijeva određena znanja koja posjeduju ljudi koje nazivamo Bahovim praktičarima.

Za sve detaljnije informacije posjetite sajt Udruženja Bahovih praktičara Srbije: www.bahovekapi.com

Autorka teksta: Dr. Vesna Krdžalić

Fotografija: Unsplash

 

divac stipendije
spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u Studentskom gradu

Dom kulture Studentski grad objavio je poziv za bivše i sadašnje stanare „Studentskog grada“ svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom „Oni...

Raspisan konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa u 2021. godini

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) raspisali su konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije...

Samostalna izložba Jane Stojaković „Nova segregacija”

Samostalna izložba Jane Stojaković „Nova segregacija” će biti otvorena 17. februara u 19 časova, u galeriji Ulus, i trajaće do 28. februara. U fokusu projekta...
error: Content is protected !!