Emocije i zdravlje uz pomoć Bahovih cvijetnih esencija

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

21. vijek obiluje nepreglednim nizom mnogobrojnih otkrića i dostignuća na svim poljima ljudskog interesovanja i djelovanja. Za očekivati je da naši životi budu mnogo kvalitetniji kao i naše zdravlje nego što je to bio slučaj sa našim precima. Svi smo svjedoci da baš i nije tako.

Svijet u kojem živimo se iz dana u dan sve brže mijenja, a većina nas se muči da održi korak. To nam predstavlja napor, psihički i fizički. Svakodnevno smo izloženi stresu koji u nama pored ostalog izaziva niz negatvnih emocija koje remete naše emotivno – psihičko zdravlje, a vremenom i fizičko. Biti dobro ne znači samo biti funkcionalan, nego se i pored svih izazova modernog života osjećati dobro, zadovoljan sobom i u skladu sa svojim okruženjem. Potrebna nam je harmonija duha i tijela. Međutim, kroz pristup moderne medicine, mi očekujemo da ćemo pijenjem tableta riješiti problem! To je samo suzbijaju simptome, kozmetika, zaboravljamo na osobu koja je iza toga i gubimo zdravorazumski pristup rješenju korjena problema, a bavimo se posljedicama.  Stvara se privid poboljšanja, dobrog stanja ili ozdravljenja. Privid, jer nije došlo do osvješćivanja pravog uzroka niti njegovog rješavanja koji traži promjenu.

Dr. Edward Bach, ljekar, je smatrao da je tradicionalna medicina previše mehanička, da nije u stanju niti želi da uzme u razmatranje ljudsko biće u cjelini niti da poštuje njegovu specifičnost i iindividualnost. Svaki čovjek ima svoju priču, emocije, doživljaje, snove, potrebe itd koji se ne mogu ignorisati.

On je osmislio metod koji koristi esenciju cvijeća 38 biljaka za prevazilaženje negativnih emocija i podržavanje njima suprotnih pozitivnih u cilju postizanja harmonizacije psihe i tijela.

Metod je potpuno prirodan, nema kontraindikacija ni po kojem osnovu, niti nus pojava. Može se koristiti istovremeno sa bilo kojim drugim terapijskim metodom, lijekovima. U suštini ,veoma je jednostavan, ali podrazumijeva određena znanja koja posjeduju ljudi koje nazivamo Bahovim praktičarima.

Za sve detaljnije informacije posjetite sajt Udruženja Bahovih praktičara Srbije: www.bahovekapi.com

Autorka teksta: Dr. Vesna Krdžalić

Fotografija: Unsplash

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Sam svoj majstor – kako urediti stan bez ičije pomoći

Ukoliko ste voljni da sredite svoj stan samostalno biće potrebno da ovladate različitim majstorijama za koje treba spretnost i puno dobre volje. Međutim, uz...

Kako postati poznat

Postati poznat nije jednostavan proces i zahteva predan rad, strpljenje i talent. Iako nema univerzalnog recepta za postizanje slave, postoji nekoliko koraka koje možete...

Vozačeva odgovornost u saobraćaju

Vozačeva odgovornost u saobraćaju predstavlja jedan od ključnih faktora za bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Vozači su odgovorni za upravljanje svojim vozilima na siguran...
error: Content is protected !!