Da li ste se susreli s perfekcionistom na poslu?

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ukoliko na poslu radite s perfekcionistom, koji vas stalno podstiče da možete bolje i više da uradite, najbolji način da pobedite perfekcionistu jeste da odlučite da mu se ne suprotstavite.

Bez obzira da li ste se danas potrudili da na poslu radite najbolje što umete, perfekcionista će uvek naći razloge zbog koji ste vaše poslovne zadatke mogli bolje da uradite.

Prema tome, zašto ne biste s vremena na vreme učinili manje od onoga koliko znate da možete?

Ipak, i perfekcionista je čovek od krvi i mesa sa kojim ćete poželeti da obavite razgovor, ali ne nadajte se da ćete ga ubediti u suprotno. Čak, sigurno je da ćete više puta pokušati da započnete razgovor, ali perfekcionista neće želeti da vas sasluša. On je ubeđen da vi sigurno možete bolje i više da uradite.

Spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa (www.spektrum.rs) – programerska, marketinška i SEO firma.

Perfekcionista uočava vaše napore da budete bolji iz dana u dan i zbog toga želi da vam pomogne da uspete. Pošto je svestan vašeg ogromnog zalaganja na poslu, frustriran je kada uradite manje nego što on misli da zaista možete da uradite.

Zbog toga će vas perfekcionista podsticati da svakog dana uradite malo više.

Suština je da, ma koliko se trudili, perfekcionista nikad neće biti zadovoljan vašim radom i zalaganjem, verujući da uvek možete bolje da uradite. Perfekcionista će se uvek truditi da vam ,,pomogne“.

Kada napravite grešku, perfekcionista će se iznervirati jer, prisetite se: on zna da možete bolje.

Perfekcioniste su dosta uporne osobe, koje nije lako pobediti. Čak i ako poželite da pobedite perfekcionistu, znajte da to nećete postići, jer bez obzira na vaš trud, on nikad neće u potpunosti biti zadovoljan vašim radom.

Ukoliko radite s perfekcionistom, sigurno vam je i danas nešto zamerio da niste dobro uradili. Takvo njegovo ponašanje uticaće na vas da mislite da niste dovoljno dobri za vaš posao.

Razgovarajte s njim i recite mu: ,,Znam da mogu bolje i hvala ti što me podstičeš ka tome. Međutim, danas sam dao sve od sebe i to je dovoljno. Sutra ću uraditi manje nego što zaista mogu i videćeš da se ništa loše neće desiti.“

Perfekcionizam ćete pobediti kada donesete svesnu odluku da ga ne pobeđujete.

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...

Instagram marketing za WebCam devojke i porno zvezde

Instagram je popularna mobilna aplikacija za fotografije i video snimke - popularna kako među opštom publikom, tako i među odraslima. Međutim, budući da Instagram...
error: Content is protected !!