Brzo uspavljivanje – trik koji koristi američka vojska

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Internetom kruži metod koji navodno koristi američka vojska za brzo uspavljivanje.

Informacija potiče iz knjige napisane 1981. godine po imenu Opusti se i pobedi: Šampionske performanse. U knjizi se kaže čitaocima kako da se opuste, i takođe kako da zaspe u roku od dva minuta, što je nešto što navodno koristi američka vojska.

”Škola američke mornarice razvila je naučni metod uspavljivanja koji deluje i danju i noću, u bilo kojim uslovima, u roku od dva minuta”, piše autor Šaron Akman na Medium sajtu. ”Nakon šest nedelja prakse, 96 odsto vojnika moglo je da zaspi u roku od dva minuta ili manje. I to nakon što su pili kafu, sa sve zvukom rafalne paljbe u blizini”.

I kako da to postignete? Pa, najpre ispraznite vaš um. Da biste to postigli, preporučuje se da opustite sve mišiće vašeg lica. Zatim, opustite ramena i ruke. Dišite i opustite vaše grudi a zatim opustite i vaše noge, i sve to upravo tim redom.

U narednih deset sekundi, očistite svoj um od svega. Ili zamislite da ležite u potpuno mračnoj sobi na udobnom kauču, ili, ako i dalje ne možete da ne mislite, izgovaranje u kontinuitetu reči ”nemoj da misliš” trebalo bi da pomogne.

I ako sve to uradite kako treba, trebalo bi da zaspite. Akman je rekao da je ovo posebno korisna tehnika za ljude u vojsci koji su se našli u opasnom scenariju, ili za one koji se nose sa strahotama rata.

Prema nedavnoj studiji, spavanje između šest i devet sati tokom noći može da spreči srčane probleme, dok druge studije pokazuju kako manjak sna može imati katastrofalne posledice po ljudsko telo. Iako ga ne razumemo u potpunosti, san je veoma koristan.

Tako da, ako je potrebno da brzo nadoknadite manjak sna, ili ako se mučite da zaspite kod kuće, zašto ne biste pokušali stari trik američke vojske? Ako je pomogao pilotima Drugog svetskog rata, onda bi mogao da pomogne i vama.

Fotografija: Andrea Piacquadio (Pexels.com)

Spektrum kooperativa
www.spektrum.rs

spektrum kooperativa
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Uticaj društvenih mreža na decu

Društvene mreže predstavljaju brzo evoluirajuću platformu za mlađe ljude koji žele da komuniciraju jedni sa drugima, da izraze svoja mišljenja i dele sadržaj bilo...

Trotineti – najbolje igračke za decu, ali i odrasle

Kada vidite decu po parkićima i igralištima, verovatno ste primetili koliko su deciji trotineti zastupljeni i shvatate se spadaju među omiljene dečije razonode. Zato...

Otkrivamo za vas: kako se našminkati pravilno tokom hladnih jesenjih dana?

Tutorijali o šminkanju su svuda oko nas. Ipak, i pored toga, jesenja vlaga i razlike u temperaturi unište sav vaš trud. Razlog se nalazi...
error: Content is protected !!