Brzo uspavljivanje – trik koji koristi američka vojska

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Internetom kruži metod koji navodno koristi američka vojska za brzo uspavljivanje.

Informacija potiče iz knjige napisane 1981. godine po imenu Opusti se i pobedi: Šampionske performanse. U knjizi se kaže čitaocima kako da se opuste, i takođe kako da zaspe u roku od dva minuta, što je nešto što navodno koristi američka vojska.

“Škola američke mornarice razvila je naučni metod uspavljivanja koji deluje i danju i noću, u bilo kojim uslovima, u roku od dva minuta“, piše autor Šaron Akman na Medium sajtu. “Nakon šest nedelja prakse, 96 odsto vojnika moglo je da zaspi u roku od dva minuta ili manje. I to nakon što su pili kafu, sa sve zvukom rafalne paljbe u blizini“.

I kako da to postignete? Pa, najpre ispraznite vaš um. Da biste to postigli, preporučuje se da opustite sve mišiće vašeg lica. Zatim, opustite ramena i ruke. Dišite i opustite vaše grudi a zatim opustite i vaše noge, i sve to upravo tim redom.

U narednih deset sekundi, očistite svoj um od svega. Ili zamislite da ležite u potpuno mračnoj sobi na udobnom kauču, ili, ako i dalje ne možete da ne mislite, izgovaranje u kontinuitetu reči “nemoj da misliš“ trebalo bi da pomogne.

I ako sve to uradite kako treba, trebalo bi da zaspite. Akman je rekao da je ovo posebno korisna tehnika za ljude u vojsci koji su se našli u opasnom scenariju, ili za one koji se nose sa strahotama rata.

Prema nedavnoj studiji, spavanje između šest i devet sati tokom noći može da spreči srčane probleme, dok druge studije pokazuju kako manjak sna može imati katastrofalne posledice po ljudsko telo. Iako ga ne razumemo u potpunosti, san je veoma koristan.

Tako da, ako je potrebno da brzo nadoknadite manjak sna, ili ako se mučite da zaspite kod kuće, zašto ne biste pokušali stari trik američke vojske? Ako je pomogao pilotima Drugog svetskog rata, onda bi mogao da pomogne i vama.

Fotografija: Andrea Piacquadio (Pexels.com)

Spektrum kooperativa
www.spektrum.rs

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!