Bil Gejts: Napravljene su ozbiljne greške jer nije shvaćena ozbiljnost ovog virusa

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Bil Gejts je kritikovao američku reakciju na koronavirus, označavajući trenutno stanje u Americi usled epidemije ,,katastrofalnim”.

U intervjuu za CBS News, Gejts je rekao da su ’’napravljene ozbiljne greške’’ u načinu odnošenja prema virusu, ukazujući na ukidanje mera izolacije i na neprihvatanje maski kao dva glavna problema.

,,Mi smo imali kriterijume za ukidanje mera izolacije po kojima je najpre trebalo da dođe do opadanja broja zaraženih da bi došlo do otvaranja. Umesto da tako postupimo, mi smo ukinuli mere dok se broj zaraženih povećavao”, rekao je Gejts. Nekako smo shvatili maske kao ispolitizovanu stvar… a neki kao da je pokrivanje ustiju užasno’’.

vođenje bloga

Gejts je aktivno uključen u reakciju američke vlade na koronavirus od početka epidemije, preko fondacije Bil i Melinda Gejts. Fondacija je izdvojila više od 250 miliona dolara za razvoj dijagnoza, terapija i vakcina.

U intervjuu za CBS News, Nora O’donel pitala je Gejtsa o nedavnom povećanom broju smrti od koronavirusa, nakon što je u Americi preminulo više od hiljadu ljudi u jednom danu prvi put od početka juna. Početkom epidemije u Americi, Gejts se založio za rigoroznije i dugoročnije zatvaranje, rekavši da su Sjedinjene Države već propustile svoju šansu da obuzdaju virus do kraja marta.

,,Sada postoji veliko kajanje zbog načina na koji je tretirana epidemiološka situacija”, rekao je Gejts za CBS News.

,,Napravljene su ozbiljne greške, od kojih su neke nastale jer nismo dobro shvatili koronavirus – tek smo kasnije shvatili koliko su maske važne, a tada su Sjedinjene Američke Države imale najniži stepen prihvatanja nošenja maski u odnosu na bilo koju drugu zemlju. Nedostajale su liderske poruke.”, rekao je Gejts. ,,Puno se kajemo zbog grešaka, ali imamo spremne inovacije koje bi trebale da smanje stopu smrtnosti do kraja sledeće godine, i izvuku nas iz ove užasne situacije”.

Gejts je takođe upitan i o nedavnoj tvrdnji predsednika Donalda Trampa, koji je rekao da Sjedinjene Američke Države imaju najnižu stopu smrtnosti od virusa, na šta je osnivač Majkrosofta rekao da predsednikova izjava nije ni približno tačna.

,,Po gotovo svim merama, mislim da su se Sjedinjene Američke Države najgore ponele u toku epidemije i mislim da se to može promeniti, ali to je ipak ružna slika”, rekao je Gejts.

Sada kada se Tramp zalaže za nošenje maski, rekao je, Amerika može ’’ići napred’’ i pokušati da nivo prihvatanja maski približi evropskom nivou, što će sniziti stopu prenosa virusa.

Gejts je aktivno uključen u reakciju američke vlade na koronavirus. Fondacija Bil i Melinda Gejts se udružila sa državom u istraživanju vakcina, pri čemu je fondacija uložila više od 250 miliona dolara da pomogne razvoj dijagnostike koronavirusa, terapija i vakcina. Gejts je rekao da ima redovne razgovore sa doktorom Antonijem Faučijem, tokom kojih se međusobno obaveštavaju o napretku u istraživanju vakcine, i da očekuje da ćemo dobiti vakcine u prvoj polovini 2021. godine.

Gejts je rekao da će fondacija takođe pomoći da vakcina postane dostupna ljudima van Sjedinjenih Američkih Država i da će biti potrebno da Sjedinjene Države budu darežljive kad je u pitanju dostavljanje vakcina onima kojima budu potrebne.

,,Želimo da budemo sigurni da nemamo ljude koji umiru samo zato što ne mogu priuštiti vakcinu”, rekao je Gejts.

želiš biti prvi na guglu

POVEŽITE SE S NAMA

3,909FansLike
234FollowersFollow
izrada sajtova
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

10 načina za povećanje prodaje

Verovatno provodite veoma veliki deo svog vremena u planiranju kampanja i stvaranju sadržaja, kako biste došli do većeg broja potencijalnih klijenata ili kupaca. Stalan priliv...

Didroov efekat: Zašto želimo stvari koje nam ne trebaju i šta da radimo u vezi sa tim?

Poznati francuski filozof, Denis Didro, živeo je skoro ceo svoj život u siromaštvu, ali to se sve promenilo 1765. godine. Kad je Didro imao 52....

Saobraćajna pravila za vozače električnih trotineta

Električni skuteri su dobri za životnu sredinu jer njihova upotreba dovodi do smanjene upotrebe automobila. Njihova veća upotreba doprinela bi stvaranju sredine u kojoj...
error: Content is protected !!