5 najboljih knjiga za programere početnike

Poznato je da su programeri doživotni učenici. Kada započnete novu karijeru kao programer, uvek je dobra ideja da pročitate više i obrazujete se koliko god je to moguće. Sa toliko sredstava pri ruci, važno je čitati samo najbolje dostupne programerske knjige.

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Kada započinjete karijeru u svetu programera, preplavljeni ste ogromnom količinom informacija koje trebate znati. Uvek je najbolje čitati dodatnu literaturu paralelno sa pohađanjem onlajn kursa ili škole programiranja. Predstavićemo najbolje programerske knjige za početnike, od taktika za rešavanje problema do tehničkih knjiga o JavaScriptu i Python progamerskim jezicima.

  1. Eloquent JavaScript: A Modern Introduction to Programming; autor Marijn Haverbeke

JavaScript je najčešće korišćeni programski jezik za veb razvoj. Njegova jednostavna upotreba i svestranost olakšavaju razvoj dinamičkih i interaktivnih vebsajtova. Kada ulazite u svet razvoja veb stranica, odlična je ideja da pročitate neke tehničke programerske informacije o ovom popularnom programerskom jeziku.

Eloquent JavaScript: A Modern Introduction to Programming je jedna od najboljih programerskih knjiga za početnike i dostupna je za besplatno čitanje na internetu. Ova knjiga je podeljena na tri dela: osnove JavaScript-a, kako se JS koristi u pretraživačima i kako koristiti Node.js.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. Programming Pearls; autor: Jon Bentley

Uspešni programeri konstantno optimizuju svoje veštine rešavanja problema. Drugo izdanje knjige Programerski biseri Jona Bentleia uči osnove i najbolje prakse rešavanja problema fokusirajući se na niz programerskih zadataka, kao što su “sortiranje brojeva, stvaranje anagrama ili prebrojavanje reči u bloku teksta”. Ova knjiga će vam pomoći da naučite da razmišljate kao programer, tako da se smatra jednom od najboljih knjiga za početnike u programerskoj industriji.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. Learning Python: Powerful Object-Oriented Programming

Python je postao jedan od najbrže rastućih programskih jezika. Samim tim, trebalo bi da dodate knjigu sa Python tutorijalima na vašu listu najboljih programerskih knjiga za početnike. Knjiga Learning Python: Powerful Object-Oriented Programming će vas provesti kroz osnovne i napredne aplikacije Python-a a uz to će vam omogućiti jednostavne tutorijale koji će vas voditi kroz proces učenja.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. The Upside of Stress; autorka: Kelly McGonigal

Stresne radne situacije su uobičajene kada radite kao programer. Možda ćete raditi prekovremeno pokušavajući da ispravite nekoliko linija koda ili da rešite mnoge druge probleme na vašem veb-sajtu, korisničkom interfejsu ili back-end bazi podataka. Ova knjiga vam može pomoći da gledate na stres drugačije, na pozitivniji i inspirativniji način. Upside of Stress koristi primere i tehnike iz stvarnog života koji vam mogu pomoći da veliki stres transformišete u optimizovan fokus i energiju.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. The Complete Software Developer’s Career Guide; autor: John Sonmez

Jednom kada ste izoštrili svoje programerske veštine rešavanja problema i implementirali svoje znanje na nekoliko programskih jezika, vreme je da započnete sa intervjuima za vaš novi posao. Ova knjiga, The Complete Softvare Developer’s Career Guide, prelazi preko niza tema, kao što su tehničke veštine potrebne za karijeru u inostranstvu, prednosti i nedostaci programerskih kampova i kako možete sami sebe naučiti da kodirate. Autor takođe govori o tome kako radi kao programer i kako najbolje unaprediti svoju karijeru u programerskoj industriji.

Nabavite knjigu ovde.

Poznato je da su programeri doživotni učenici. Kada započnete novu karijeru kao programer, uvek je dobra ideja da pročitate više i obrazujete se koliko god je to moguće. Sa toliko sredstava pri ruci, važno je čitati samo najbolje dostupne programerske knjige.

POVEŽITE SE S NAMA

3,570FansLike
195FollowersFollow
12FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
prvi na guglu
izrada sajta
Agencija za nekretnine
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Besmisleno je raditi previše. Evo kako da uradite više – radeći manje

Kada govorimo o radnom danu, manje je više... ali to mnogima može predstavljati problem. Nije teško osetiti se napadnuto kad vam radni dan počne...

Radionice art terapije „Autoportretom do Autoterapije“

ART terapija (ili terapija umetnošću) rezultat je spoznaje da različite vrste participacije u umetnostima imaju značajne i pozitivne efekte na tretiranje depresije, anksioznosti, trauma,...

Pragmatični programer – knjiga koju svaki programer treba da pročita

PREPORUČUJEMO ZA ČITANJE Pragmatični programer je knjiga koju svaki programer treba da pročita. Dave Thomas i Andy Hunt napisali su prvo izdanje ovu uticajne knjige 1999....
error: Content is protected !!