5 najboljih knjiga za programere početnike

Poznato je da su programeri doživotni učenici. Kada započnete novu karijeru kao programer, uvek je dobra ideja da pročitate više i obrazujete se koliko god je to moguće. Sa toliko sredstava pri ruci, važno je čitati samo najbolje dostupne programerske knjige.

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Kada započinjete karijeru u svetu programera, preplavljeni ste ogromnom količinom informacija koje trebate znati. Uvek je najbolje čitati dodatnu literaturu paralelno sa pohađanjem onlajn kursa ili škole programiranja. Predstavićemo najbolje programerske knjige za početnike, od taktika za rešavanje problema do tehničkih knjiga o JavaScriptu i Python progamerskim jezicima.

  1. Eloquent JavaScript: A Modern Introduction to Programming; autor Marijn Haverbeke

JavaScript je najčešće korišćeni programski jezik za veb razvoj. Njegova jednostavna upotreba i svestranost olakšavaju razvoj dinamičkih i interaktivnih vebsajtova. Kada ulazite u svet razvoja veb stranica, odlična je ideja da pročitate neke tehničke programerske informacije o ovom popularnom programerskom jeziku.

Eloquent JavaScript: A Modern Introduction to Programming je jedna od najboljih programerskih knjiga za početnike i dostupna je za besplatno čitanje na internetu. Ova knjiga je podeljena na tri dela: osnove JavaScript-a, kako se JS koristi u pretraživačima i kako koristiti Node.js.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. Programming Pearls; autor: Jon Bentley

Uspešni programeri konstantno optimizuju svoje veštine rešavanja problema. Drugo izdanje knjige Programerski biseri Jona Bentleia uči osnove i najbolje prakse rešavanja problema fokusirajući se na niz programerskih zadataka, kao što su „sortiranje brojeva, stvaranje anagrama ili prebrojavanje reči u bloku teksta“. Ova knjiga će vam pomoći da naučite da razmišljate kao programer, tako da se smatra jednom od najboljih knjiga za početnike u programerskoj industriji.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. Learning Python: Powerful Object-Oriented Programming

Python je postao jedan od najbrže rastućih programskih jezika. Samim tim, trebalo bi da dodate knjigu sa Python tutorijalima na vašu listu najboljih programerskih knjiga za početnike. Knjiga Learning Python: Powerful Object-Oriented Programming će vas provesti kroz osnovne i napredne aplikacije Python-a a uz to će vam omogućiti jednostavne tutorijale koji će vas voditi kroz proces učenja.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. The Upside of Stress; autorka: Kelly McGonigal

Stresne radne situacije su uobičajene kada radite kao programer. Možda ćete raditi prekovremeno pokušavajući da ispravite nekoliko linija koda ili da rešite mnoge druge probleme na vašem veb-sajtu, korisničkom interfejsu ili back-end bazi podataka. Ova knjiga vam može pomoći da gledate na stres drugačije, na pozitivniji i inspirativniji način. Upside of Stress koristi primere i tehnike iz stvarnog života koji vam mogu pomoći da veliki stres transformišete u optimizovan fokus i energiju.

Preuzmite knjigu ovde.

  1. The Complete Software Developer’s Career Guide; autor: John Sonmez

Jednom kada ste izoštrili svoje programerske veštine rešavanja problema i implementirali svoje znanje na nekoliko programskih jezika, vreme je da započnete sa intervjuima za vaš novi posao. Ova knjiga, The Complete Softvare Developer’s Career Guide, prelazi preko niza tema, kao što su tehničke veštine potrebne za karijeru u inostranstvu, prednosti i nedostaci programerskih kampova i kako možete sami sebe naučiti da kodirate. Autor takođe govori o tome kako radi kao programer i kako najbolje unaprediti svoju karijeru u programerskoj industriji.

Nabavite knjigu ovde.

Poznato je da su programeri doživotni učenici. Kada započnete novu karijeru kao programer, uvek je dobra ideja da pročitate više i obrazujete se koliko god je to moguće. Sa toliko sredstava pri ruci, važno je čitati samo najbolje dostupne programerske knjige.

Spektrum kooperativa
www.spektrum.rs

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...

Instagram marketing za WebCam devojke i porno zvezde

Instagram je popularna mobilna aplikacija za fotografije i video snimke - popularna kako među opštom publikom, tako i među odraslima. Međutim, budući da Instagram...
error: Content is protected !!