Velike kupovine – da li je sada pravo vreme za planiranje?

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

U vreme kada se svet suočava sa globalnom pandemijom korona virusa većina stanovništva prinuđena je da vreme provede u svojim domovima,  kako bi se što pre suzbilo i onemogućilo dalje prenošenje ove zarazne bolesti. Zatvoreni u četiri zida čini se da ljudi pred sobom imaju dve opcije dok čekaju da opasnost prođe.

Jedna je da upadnu u letargiju i podlegnu pritisku loših vesti koje ih svakodnevno okružuju, a druga je da pametno iskoriste višak svog slobodnog vremena, posvete se sebi i pažljivo isplaniraju svoju budućnost i možda donesu neke odluke koje su ranije odlagali usled previše svakodnevnih obaveza.

Ukoliko isključimo prvu opciju i uzmemo je kao apsolutno neprihvatljivu, jasno je da najbolje rešenje za provođenje vremena u kućnoj izolaciji jeste organizovanje svog budućeg života, jednom kada sve ovo prođe. Planiranje velikih kupovina i dovijanje kako ih što povoljnije obaviti, može biti odličan način za zanimaciju u ovo vreme.

#1 Isplanirajte kupovinu novog automobila

Da li već duže vreme želite da prodate svoj stari automobil i da kupite nov, a nikako nemate vremena da se posvetite tome? Sada je pravo vreme za pravljenje planova kako obaviti najbolju kupovinu, koji model kupiti, a kako prodati stari.

Postoje brojne opcije za prodaju automobila, a na vama je sada da pronađete onu koja će vam najviše ići u prilog. Rešite se starog automobila i tako prikupite novac koji će biti osnovni budžet u potrazi za novim modelom.

Okrenite nekoliko brojeva telefona i raspitajte se o tome koliko biste mogli da dobijete za svoj polovni auto, pa samim tim i u skladu sa drugim raspoložim sredstvima već možete da krenete u potregu za novim četvorotočkašem.

Kupovina automobila uvek je veliko ulaganje i nikako ne bi trebalo da se radi ishitreno, stoga sada kada imate sasvim dovoljno vremena za razmišljanje i razradu planova, možete doći do najboljeg rešenja za vas i sebi nabaviti auto koji ste oduvek želeli.

#2 Razmislite o kupovini novog nameštaja

Ukoliko do skoro niste previše vremena provodili u kući, već ste bili zauzeti odlascima na posao i obavljanjem brojnih drugih svakodnevnih obaveza, onda vam sigurno veoma neobično pada činjenica da morate da budete zatvoreni u kući 24 sata dnevno. I sigurno baš sada primećujete šta vam sve fali u kući, čime niste zadovoljni, šta je ono što se nikako ne uklapa u vaš ambijent.

Možda do sada niste ni primetili da se ugaona garnitura ne slaže sa tepisima ili da vaša fotelja uopšte ne odgovara boji zidova. Iako je krečenje i zamena tepiha jednostavnije i povoljnije, kada ćete ako ne sada da razmišljate o kompletnoj zameni nameštaja ili barem kupovini onog dela nameštaja kojim niste zadovljni ili koji vam fali.

Potražite online kataloge na internetu i pogledajte kakva sve ponuda nameštaja postoji. Nema sumnje da ćete pronaći prave stvari za sebe, posebno jer imate sasvim dovoljno vremena da se posvetite detaljnijoj potrazi i istraživanju najpraktičnijeg i najpovoljnijeg rešenja kojim ćete osvežiti svoj dom i uneti neku novu dozu radosti u njega.

#3 Kupovina bele tehnike i električnih uređaja može biti dobra ideja

Još jedna od ideja koja vam može sinuti sada kada provodite svo svoje vreme u kućnim uslovima, jeste da biste mogli da obnovite svoju kuhinju belom tehnikom, ali i da se počastite novim televizorom, laptopom i drugim korisnim uređajima koje sada sigurno mnogo više koristite nego ranije i shvatate da su vam zapravo i te kako potrebni.

Naravno, ulaganje u kompletno opremanje stana novom tehnikom nije nimalo jeftino, ali ukoliko izdvojite vreme za pretragu najpovoljnijih rešenja, sigurno je da ćete pronaći idealne komade za vaš dom, po odličnim uslovima. Sada možete napraviti rezervaciju, a kada se situacija poboljša i konačnu kupovinu, kako biste preuredili svoj dom.

#4 Imajte na umu svoju situaciju i ne srljajte sa troškovima

Prethodno smo vam savetovali kako možete da isplanirate velike kupovine, ukoliko naravno imate potrebu za tim i ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti za tako nešto. Ipak, u vreme krize trebalo bi da budete oprezni sa trošenjem novca, posebno ukoliko niste sigurni kako će se odvijati situacija sa vašim mesečnim primanjima.

U svakom slučaju, opreza nikada dosta, ali zato je, kao što smo već nekoliko puta napomenuli, ključna stvar detaljno planiranje i inteligentno organizovanje resursa i potreba. Shodno tome, adekvatno iskoristite svoje slobodno vreme i isplanirajte sve ono što želite da uradite kada sve ovo prođe.

POVEŽITE SE S NAMA

3,808FansLike
226FollowersFollow
9FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
izrada sajta
prvi na guglu
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Brzo uspavljivanje – trik koji koristi američka vojska

Internetom kruži metod koji navodno koristi američka vojska za brzo uspavljivanje. Informacija potiče iz knjige napisane 1981. godine po imenu Opusti se i pobedi: Šampionske...

Kada je važno komunicirati sa detetom kao sa odraslom osobom?

Komunikacija je izuzetno važan element u vaspitanju deteta, pomoću kojeg roditelji mogu da podstaknu svoje dete na razmišljanje, određenu aktivnost, ali i da ga...

Pet načina da iskoristite leto ukoliko ne otputujete na more

Pet načina da iskoristite leto ukoliko ne otputujete na more Mnogi su odlazak na odmor u inostranstvo planirali kao idelanu priliku za beg iz grada...
error: Content is protected !!