Najjednostavniji trikovi protiv prehlade i gripa

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Promena vremena, zahlađenje i duži boravak u zatvorenim prostoru donose novu “sezonu” prehlada u ovo doba godine. Već je poznato da vitamin C, voće, povrće i dovoljno sna mogu znatno da osnaže organizam; takođe i dobro poznata rečenica “utopljavajte noge” koju smo svi čuli od naših majki i baka je značajna jer održavanje topline nogu može drastično da smanji rizik da se prehladite.

Evo nekoliko efikasnih saveta:

  • Perite ruke češće!

Iako je redovno pranje ruku jedan od najboljih saveta za izbegavanje prehlade i gripa, pranje ruku sve do laktova može biti još efikasnije. Istraživanja pokazuju da se na podlaktici nalazi više bakterija nego ispod pazuha.

  • Supa sa pilećim kostima!

Pileća supa je odličan lek u borbi protiv prehlade i gripa, ali istraživanja pokazuju da su pileće kosti podjednako važne, koštana srž sadrži određenu količinu masti koje se nalaze u našim organima te podstiču organizam na proizvodnju belih krvnih zrnaca koja se bore protiv infekcije i oboljenja.

  • Skratite duge nokte!

Dugi nokti izgledaju lepo, ali su plodno tlo za razvoj bakterija. Činjenica je da veoma često dodirujemo lice, nos i oči, a da nismo ni razmislili šta smo pre toga radili. Prilikom dodirivanja pomenutih delova tela prenosimo bakterije koje se nalaze ispod noktiju.

  • Para, limun i vitamin C!

Jedite voće, obogaćeno vitaminom C! Parite se toplom vodom u kojoj ste stavili limunov sok koji deluje kao prirodan antibiotik, inhalirati se možete i esencijalnim uljima eukaliptusa, majčine dušice, bora, limunda i lavande. Stavite po kap od svakog ulja u činiju vrele vode i na taj način pročistite organizam.

  • Beli luk!

Odlična je prevencija protiv prehlade, gripa, raznih alergija, gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate, osteoartritisa. Njegova sposobnost da eliminiše toksine i jača naš imunitet je, takođe, jedan od najvažnijih osobina belog luka.

Beli luk možda ne tera vampire ali sigurno ubija grip!

POVEŽITE SE S NAMA

3,402FansLike
197FollowersFollow
12FollowersFollow
1SubscribersSubscribe
izrada sajtova
prvi na guglu
izrada sajta
Agencija za nekretnine
preporucujemo.rs
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Marko Skotini: Umetnici mogu ponovo da očaraju svet

Marko Skotini je kustos, pisac, i kritičar umetnosti, a trenutno se nalazi na položaju umetničkog direktora FM Centra za savremenu umetnost u Milanu gde...

”Nisi na internetu, ne postojiš?” – 24-28. oktobra na Zlatiboru

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka i kompanije MTS – Telekom Srbija, deveti put po redu organizuje Konferenciju studenata organizacionih...

Korisno je da imate pauke u kući, tvrdi entomolog

Znam da će biti teško da vas ubedim, ali da pokušam: nemojte da ubijete sledećeg pauka kojeg vidite u vašoj kući. Zašto? Jer su pauci...
error: Content is protected !!