Najjednostavniji trikovi protiv prehlade i gripa

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Promena vremena, zahlađenje i duži boravak u zatvorenim prostoru donose novu „sezonu“ prehlada u ovo doba godine. Već je poznato da vitamin C, voće, povrće i dovoljno sna mogu znatno da osnaže organizam; takođe i dobro poznata rečenica „utopljavajte noge“ koju smo svi čuli od naših majki i baka je značajna jer održavanje topline nogu može drastično da smanji rizik da se prehladite.

Evo nekoliko efikasnih saveta:

  • Perite ruke češće!

Iako je redovno pranje ruku jedan od najboljih saveta za izbegavanje prehlade i gripa, pranje ruku sve do laktova može biti još efikasnije. Istraživanja pokazuju da se na podlaktici nalazi više bakterija nego ispod pazuha.

  • Supa sa pilećim kostima!

Pileća supa je odličan lek u borbi protiv prehlade i gripa, ali istraživanja pokazuju da su pileće kosti podjednako važne, koštana srž sadrži određenu količinu masti koje se nalaze u našim organima te podstiču organizam na proizvodnju belih krvnih zrnaca koja se bore protiv infekcije i oboljenja.

  • Skratite duge nokte!

Dugi nokti izgledaju lepo, ali su plodno tlo za razvoj bakterija. Činjenica je da veoma često dodirujemo lice, nos i oči, a da nismo ni razmislili šta smo pre toga radili. Prilikom dodirivanja pomenutih delova tela prenosimo bakterije koje se nalaze ispod noktiju.

  • Para, limun i vitamin C!

Jedite voće, obogaćeno vitaminom C! Parite se toplom vodom u kojoj ste stavili limunov sok koji deluje kao prirodan antibiotik, inhalirati se možete i esencijalnim uljima eukaliptusa, majčine dušice, bora, limunda i lavande. Stavite po kap od svakog ulja u činiju vrele vode i na taj način pročistite organizam.

  • Beli luk!

Odlična je prevencija protiv prehlade, gripa, raznih alergija, gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate, osteoartritisa. Njegova sposobnost da eliminiše toksine i jača naš imunitet je, takođe, jedan od najvažnijih osobina belog luka.

Beli luk možda ne tera vampire ali sigurno ubija grip!

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!