Četrnaesti Festival nauke biće održan od 17. do 20. decembra u digitalnom okruženju

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ovogodišnji 14. Festival nauke održaće se od 17. do 20. decembra. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ovaj značajan festival u Jugoistočnoj Evropi biće održan na onlajn platformi festivalnauke.rs.

Tokom prethodnih godina, posetioci ovog festivala na Beogradskom sajmu navikli su na uzbudljive eksperimente i naučne šou-programe, a ove godine ih očekuje potpuno novi izazov. Radoznalci svih uzrasta prisustvovaće novom, virtuelnom okruženju! Kroz samo nekoliko klikova, posetioci će imati priliku da putem platforme festivalnauke.rs prisustvuju ovom festivalu i da uživaju u univerzumu nauke.

Iako ovogodišnji festival nauke ima potpuno novo okruženje, način promovisanja nauke i naučnih sadržaja ostaće isti kao tokom prethodnih godina. Prema tome, posetioce će i ove godine dočekati kvalitetan naučno-zabavni program.

Ljubiteljima nauke svih generacija biće predstavljena zanimljiva strana nauke kroz onlajn izložbe, video serijale, naučne igrice, kao i tekstove koji se tiču aktuelnih tema.

Iako je ovo prvi put da će Festival nauke predstaviti svoj program u digitalnom i neistraženom okruženju, ovakav vid organizovanja festivala ima veliku prednost, jer svako može posetiti festival u bilo koje vreme, na bilom kom mestu.

Programski koordinator festivala, Nenad Zarić, istakao je da su interesovanje i broj posetilaca festivala tokom prethodnih godina bili u stalnom porastu, pa se nada da će se i ove godine njihov trud isplatiti i da će Festival dopreti do većeg broja publike.

Posetioci će moći potpuno besplatno da uživaju u programu ovogodišnjeg Festivala nauke, na čijem stvaranju su učestvovali saradnici iz cele Evrope. Program će biti dostupan tokom 4 dana trajanja festivala.

Festival nauke predstavlja najznačajniji festival u Jugoistočnoj Evropi na kom se promoviše nauka i obrazovanje. Glavni cilj festivala jeste podsticanje interesovanja za nauku i obrazovanje jednostavnim i zanimljivim metodama.

 

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

„Povratak novoj ljudskosti” – nova izložba umetnice Jane Stojaković

„…Straha se ne možemo osloboditi Očajničkom potragom za sigurnošću, Već, naprotiv, tako što ćemo ići do kraja, Prihvatajući ništavnost onoga Što se bojimo da ćemo izgubiti.“ Slavoj Žižek, U...

Dušek kao investicija: Kako odabrati dugotrajan proizvod visokog kvaliteta

U današnjem svetu gde se sve čini da se maksimizira vreme i udobnost spavanja, odabir pravog dušeka nije samo pitanje komfora već i pametne...

Šta da radite kad imate problem sa vodoinstalacijama u kući

Kada se suočite sa problemima u vezi sa vodoinstalacijama u svojoj kući, važno je da znate kako da se brzo i efikasno nosite sa...
error: Content is protected !!