Četrnaesti Festival nauke biće održan od 17. do 20. decembra u digitalnom okruženju

Objavljeno:

Piše:

Kategorija:

Ovogodišnji 14. Festival nauke održaće se od 17. do 20. decembra. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ovaj značajan festival u Jugoistočnoj Evropi biće održan na onlajn platformi festivalnauke.rs.

Tokom prethodnih godina, posetioci ovog festivala na Beogradskom sajmu navikli su na uzbudljive eksperimente i naučne šou-programe, a ove godine ih očekuje potpuno novi izazov. Radoznalci svih uzrasta prisustvovaće novom, virtuelnom okruženju! Kroz samo nekoliko klikova, posetioci će imati priliku da putem platforme festivalnauke.rs prisustvuju ovom festivalu i da uživaju u univerzumu nauke.

Iako ovogodišnji festival nauke ima potpuno novo okruženje, način promovisanja nauke i naučnih sadržaja ostaće isti kao tokom prethodnih godina. Prema tome, posetioce će i ove godine dočekati kvalitetan naučno-zabavni program.

Ljubiteljima nauke svih generacija biće predstavljena zanimljiva strana nauke kroz onlajn izložbe, video serijale, naučne igrice, kao i tekstove koji se tiču aktuelnih tema.

Iako je ovo prvi put da će Festival nauke predstaviti svoj program u digitalnom i neistraženom okruženju, ovakav vid organizovanja festivala ima veliku prednost, jer svako može posetiti festival u bilo koje vreme, na bilom kom mestu.

Programski koordinator festivala, Nenad Zarić, istakao je da su interesovanje i broj posetilaca festivala tokom prethodnih godina bili u stalnom porastu, pa se nada da će se i ove godine njihov trud isplatiti i da će Festival dopreti do većeg broja publike.

Posetioci će moći potpuno besplatno da uživaju u programu ovogodišnjeg Festivala nauke, na čijem stvaranju su učestvovali saradnici iz cele Evrope. Program će biti dostupan tokom 4 dana trajanja festivala.

Festival nauke predstavlja najznačajniji festival u Jugoistočnoj Evropi na kom se promoviše nauka i obrazovanje. Glavni cilj festivala jeste podsticanje interesovanja za nauku i obrazovanje jednostavnim i zanimljivim metodama.

 

 

spektrum kooperativa
preporucujemo.rs
Preporučujemo.rs je informativni, edukativni i zabavni web portal.

Energetski efikasno grejanje: Kako ga obezbediti

Energetski efikasno grejanje postaje sve važnije u kontekstu globalnog zagrevanja i stalnog povećanja cena energenata. Važno je razumeti koje opcije su na raspolaganju kako...

Dr Vladan Stevanović – Specijalista ortopedije i vaš partner na putu ozdravljenja!

Dr Vladan Stevanović, kao specijalista ortopedije i traumatologije, je stručnjak posvećen vraćanju ravnoteže, snage i funkcionalnosti vašem telu. Sa svojom impresivnom karijerom i dokazanom...

Evolucija automobila: putovanje kroz vreme i tehnologiju

Uzbudljivi svet automobila je pun inovacija, brzine i beskrajnih puteva. Od prvih parnih vozila koja su se mukotrpno kretala ulicama do modernih čuda tehnologije...
error: Content is protected !!